Työntekijälähettiläänä SoMessa

Alkuvuodesta käynnistyi kiinnostava projekti, kun aloitimme Mikan, Tomin, Juhan ja Jannen kanssa Securitaksen työntekijälähettiläinä oman työmme ohessa. Pestimme kestää vuoden ja tehtävänämme on tuoda Securitaksen sosiaalisen median kanavilla esiin työhömme liittyviä asioita, uusia näkökulmia ja omia kokemuksiamme. Meillä jokaisella on käytössämme oma hashtag, jolla on tarkoitus yksilöidä julkaistut kuvat ja videot.– Lähettiläsura on lähtenyt hyvin liikeelle. Tämä on ollut hauska ja pikantti lisä hektiseen arkeen kertoo Juha, joka työskentelee vuoroesimiehenä Seinäjoella.

Projektiin lähdimme kaikki mukaan samoista syistä: halusimme tuoda esiin työn vaihtelevuuden ja monipuolisuuden, ja kertoa kuvin ja päivityksin, mitä Securitaksella työskenteleminen meille merkitsee. Mukaan lähtemiselle oli tärkeänä syynä myös itsensä haastaminen, sillä kun pyrkii kertomaan mahdollisimman monipuolisesti muille, mitä tekee, oppii samalla väistämättä itsekin uusia asioita työstään.
– Haluan tuoda esiin vartiointialan arkea niille, jotka eivät sitä muuten näe. Päivät eivät aina koostu vauhdista ja vaarallisista tilanteista – välillä ehtii jopa nauttia kauniista maisemista, sanoo Etelä-Suomen yöaikaisena kenttäpäällikkönä työskentelevä Mika.

Lähettilään työ ei ole aina kuitenkaan ihan helppoa: uutta materiaalia tuotetaan viikoittain – myös silloin, kun töissä on kiireisempää. Turvallisuusalaan olennaisesti liittyvä salassapitovelvollisuus tuo mukaan myös omat haasteensa – kaikkea ei aina voi, tai saa kuvata, ja tämän suhteen olemmekin tarkkoja. Välillä ideoita uusiin kuviin on vaikea löytää, ja tie ajatuksesta valmiiksi kuvaksi on toisinaan kivinen. Yksin ei kuitenkaan tarvitse pärjätä.

– Projektin parhaita puolia on ehdottomasti sometiimi, johon kuuluu varsinaisten työntekijälähettiläiden lisäksi myös muutamia henkilöitä pääkonttorilta henkilöstö- ja markkinointipuolelta. Tiimillämme on todella hyvä yhteishenki! Kannustamme toisiamme, ja autamme tarvittaessa ideoinnissa, kertoo kauppakeskus Iso Omenan palveluesimies Tomi.

Projekti on nyt puolessa välissä, ja paljon on ehditty ja opittu.
- Esimerkiksi erilaiset hashtagit, kuvanmuokkausohjelmat ja muiden lähettiläiden työtehtävät ovat tulleet puolen vuoden aikana tutuiksi. Vielä on kuitenkin paljon nähtävää jäljellä, uskoo Tampereella City Patrol -vartijana työskentelevä Janne.

Myös minä odotan innolla, minkälaista uutta ja hauskaa materiaalia saamme somelähettiläskollegoitteni kanssa tuotettua!

Henriika Tulivirta, #tulivirta

EDIT: Henkilöstö - ja markkinointipuolen tiimi kiittää loistavia lähettiläitä kuluneesta puolesta vuodesta. Aika on kulunut kuin siivillä hyvän porukan kanssa ja mekin odotamme innolla, mitä syksy tuo tullessaan.

Lähettiläitä voit seurata Securitaksen Instagram-tilillä @securitassuomi

Mika Siltala, #yönjohto
Tomi Matson, #ompputomppa
Juha Koivumäki, #turvaneuvos
Janne Laakso, #vartijalähelläsi
Henriika Tulivirta, #tulivirta