Skip to main content

Voimankäyttökoulutukset

Yksityisellä turvallisuusalalla työskenteleviltä vartijoilta ja järjestyksenvalvojilta edellytetään aina voimankäyttökoulutusten suorittamista, mikäli he kantavat työssään voimankäyttövälineitä.

Voimankäyttökoulutuksemme on tarkoitettu pääasiassa yksityisellä turvallisuusalalla työskenteleville vartijoille ja järjestyksenvalvojille. Lisäksi järjestämme kaasusumutinkoulutuksia muiden ammattiryhmien edustajille, jotka ovat hakemassa poliisilta henkilökohtaista kaasusumutinlupaa hätävarjeluperustein sekä henkilöturvallisuuskoulutuksia henkilöille, jotka kohtaavat työssään uhkatilanteita.

Voimankäyttökoulutusten tavoitteena on, että osallistuja hallitsee koulutuksen suorittamisen jälkeen voimankäytön toimivaltuuksia koskevat periaatteet sekä hallitsee kantamiensa voimankäyttövälineiden turvallisen käytön. Koulutuksiin sisältyy teoria- ja näyttökoe.

Voimankäyttövälineitä kantaville vartijoille ja järjestyksenvalvojille tulee järjestää vuosittain kertauskoulutusta, jossa käydään läpi voimakeinojen käyttöä koskevia periaatteita sekä harjoitellaan voimankäyttövälineiden käyttöä.

Voimankäytön välinekurssit ja kertauskoulutukset ovat avoimia vartijoille ja järjestyksenvalvojille. Myös muiden ammattiryhmien edustavat saavat osallistua kaasusumutinkoulutukseen perustellusta syystä. Perusteltu syy voi olla viranomaisen suositus tai työympäristö, johon kohdistuu jatkuvaa väkivallan uhkaa.

 

Ilmoittaudu koulutukseen!

Tutustu avoimiin kursseihimme ja ilmoittaudu mukaan.

Avoimet kurssit

Kysy lisää koulutuksistamme ja palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta