Skip to main content

Väestönsuojanhoitajan koulutus

Poikkeusoloihin varautumisen kulmakivi on osaava henkilöstö. Kiinteistön väestönsuojan käyttöönottoon voidaan varautua kouluttamalla henkilökunnasta tai asukkaista väestönsuojanhoitajia.

Väestönsuoja on kiinteistön käyttäjille tarkoitettu suojatila, jonka tarkoituksena on suojata siellä oleskelevia henkilöitä ionisoivalta säteilyltä, myrkyllisiltä aineilta, asevaikutuksilta ja rakennussortumilta. Väestönsuojan käyttöön liittyy ylläpitoon ja käyttöönottoon liittyviä tehtäviä, joihin suositellaan varauduttavan ennalta kouluttamalla väestönsuojan tekniikkaan ja muuhun varustukseen perehtyneitä henkilöitä. Väestönsuoja tulee saada käyttökuntoon 72 tunnissa viranomaisen niin määrätessä.

 

Koulutuksen sisältö

Väestönsuojan hoitajan koulutuksessa tutustutaan väestönsuojan ylläpitoon ja käyttöönottoon liittyviin tehtäviin. Koulutus on suunnattu kaikille väestönsuojan ylläpidosta ja käyttöönotosta vastaaville henkilöille, kuten kiinteistöhuollon henkilöstölle, taloyhtiön asukkaille ja suojeluhenkilöstölle.

Väestönsuojan hoitajakurssin suorittanut henkilö voi toimia väestönsuojan hoitajana työpaikalla tai taloyhtiössä. Tehtävään on suositeltavaa kouluttaa useampia henkilöitä.

Tuotamme tilauksesta väestönsuojan hoitajakursseja kaikkialle Suomeen.

Ilmoittaudu koulutukseen!

Tutustu avoimiin kursseihimme ja ilmoittaudu mukaan.

Avoimet kurssit

Kysy lisää koulutuksistamme ja palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta