Skip to main content

Evakuointiharjoitukset

Milloin olette viimeksi harjoitelleet toimintaa hätätilanteessa? Tietävätkö kaikki työntekijät omat tehtävänsä ja toimivatko suunnitellut toimintamallit myös käytännössä, kun kaikki tapahtuu yllättäen? Toteutamme evakuointiharjoituksia, joiden avulla toimintaa voidaan harjoitella todentuntuisesti, mutta turvallisesti.

Evakuointiharjoituksessa testataan ja harjoitellaan tilojen evakuointia osastoittain esimerkiksi hoitokoti- ja sairaalaympäristössä.

 

  • Selkeä toteutus

Asiantuntijamme johtaa harjoituksen ja huolehtii käytännön järjestelyistä. Harjoitus arvioidaan tehtävään perehdytettyjen tarkkailijoidemme toimesta ja siitä kootaan sähköisesti palaute osallistujilta. Koostamme havaintojen ja palautteen pohjalta selkeän kirjallisen yhteenvedon parannusehdotuksineen.

 

  • Todenmukaisesti

Evakuointiharjoituksessa käytetään samoja menettelytapoja ja apuvälineitä kuin todellisessa tilanteessa. Tavoitteena on harjoittaa kiinteistön henkilöstöä ja suojelujohtoa tuntemaan toiminta onnettomuustilanteessa. Henkilöstö oppii samalla tiedostamaan työpaikkansa turvallisuusriskejä ja suojeluorganisaation valmiudet johtamiseen paranevat.

 

  • Henkilökunta avainasemassa

Henkilökunnalla on tärkeä rooli potilaiden siirtämisessä turvaan vaara-alueelta. Harjoituksessa huomioidaan viranomaisten asettamat aikarajat evakuoinnille. Huone on saatava tyhjennettyä 2-3 minuutissa ja palo-osasto 15 minuutissa.

 

  • Kertaamalla osaajaksi

Kokemuksemme mukaan hyödyllisintä on toteuttaa useamman harjoituksen kokonaisuus. Monesti ensimmäinen kerta on osallistujille asioiden opettelua. Samalla paljastuvat mahdolliset kehityskohteet. Toistamalla harjoitus sen vaikeusastetta lisäten saadaan toimintaa kehitettyä yhä varmemmaksi ja sujuvammaksi.

 

Kysy lisää riskienhallintapalveluistamme ja palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta