Näköalapaikalla -blogi

Säännöllisesti päivittyvässä blogissa työntekijämme kertovat ajatuksiaan ja tuntemuksiaan omasta työstään Securitaksella.

Konsultointi -ja tutkinta -yksikön vetäminen on näköalapaikka yritysten turvallisuuskulttuuriin

Aloitin työt Securitaksella vartijana samalla, kun suoritin insinööriopintoja. Valmistuttuani insinööriksi, oli Securitaksella kuljetus- ja jakeluyksikön vetäjän paikka auki, ja siitä alkoivat esimiestehtäväni.

Esimiestehtävät veivät minut aluksi Länsi-Suomen aluepäälliköksi ja sen jälkeen Etelä-Suomen Mobile-alueyksikön vetäjäksi. Ja kun paikka tuli, avoimena ihmisenä tartuin haasteeseen ja lähdin ulkomaan komennukselle. Toimin Egyptissä kolme vuotta liiketoiminnan kehitysjohtajana ja kolme vuotta maajohtajana Saudi-Arabiassa.

Turvallisuusala arabimaissa on samaa työtä kuin Suomessakin, vaikka kulttuuri on toinen. Myös naisilla on mahdollisuus toimia turvallisuusalalla, esimerkiksi turvatarkastuksissa naisasiakkaat tarkastaa naisvartija. Eri maissa on kuitenkin erilaiset sopimuskäytännöt, joten erilaisuuttakin on. Myös turvallisuuskäsitteet saatetaan mieltää toisin ja joskus on otettava ihan erilainen lähestymiskulma ja sopeutua erilaisiin tilanteisiin.

Tällä hetkellä vedän konsultointi ja tutkinta -yksikköä. Työ on monipuolista asiantuntijayksikön johtamista. Yksikön asiakkaita ovat yritykset, joille annetaan mm. turvallisuuskonsultointia ja tutkintapalveluita. Pelastussuunnitelmat ovat työssä suuresti esillä, sillä ne ovat lakisääteisiä. Yritykset haluavat nykyisin myös varautua poikkeusolosuhteisiin. Työpäivistä osa kulkee suunnitelmien mukaan, mutta usein vastaan tulee paljon ennakoimatonta. 

Opiskelu ja itsensä kehittäminen tärkeää

Olen aina pitänyt opiskelua ja itsensä aktiivista kehittämistä tärkeänä. Työn ohella olen opiskellut sekä turvallisuusvalvojan että johtamisen erikoisammattitutkinnot. Saudi-Arabiasta palattuani tuntui, että vielä olisi intohimoa opiskella ja niinpä aloitin opiskelut Poliisiammattikorkeakoulussa. Valmistuttuani työskentelin Helsingin poliisilaitoksella rikostutkijana. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa tradenomin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, liiketoiminnan kehittämisen koulutusohjelmassa.

Oli aikoinaan sattumaa, että päädyin juuri turvallisuusalalle, tätä en ole kuitenkaan katunut. Turvallisuusala on laaja sektori ja se liittyy aina johonkin muuhun toimintoon, joka tekee työstä mielenkiintoisen. Työssä pääsee tutustumaan moniin eri aloihin ja niiden toimintoihin sekä erilaisiin toimintaympäristöihin ja ihmisiin. Työ ei ole pelkästään vaihtelevaa, vaan joskus jopa ennalta-arvaamatonta ja uusia asioista tulee eteen jatkuvasti. Se on parasta.

Securitas on hyvä työnantaja. Yritys on iso ja kansainvälinen, ja se tuo erilaisia uramahdollisuuksia. Työtehtäviä on myös laaja kirjo ja on paljon mahdollisuuksia erikoistua. Oma aktiivisuus on toki tärkeää.

- Tommi


Lue myös aikaisemmat blogi-kirjoitukset:

Konsultointi -ja tutkinta -yksikön vetäminen on näköalapaikka yritysten turvallisuuskulttuuriin

Tapahtuma-avustaja mikittää, tsemppaa ja fiksaa

Piirivartijan matkassa

Citypatrol-yksikkö on vaativa mutta palkitseva

Varusvarasto pukee vartijat

Korjaamolla huolehditaan vartijoiden liikkuvasta työpisteestä - autosta

Yksikön päällikkö on organisaatiotaan tukeva suunnannäyttäjä

Kuvankatsontapalveluissa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kentältä henkilöstösuunnittelijan työtehtäviin

Kohde-esimies vastaa kohteen päivittäisestä toiminnasta

Kesäni vartijana

Työntekijälähettiläänä SoMessa

Henkilöstöpäällikkö "työssäoppimassa"

Tapahtumarikas järjestyksenvalvonta - kokemuksia rikkaampana

Teollisuuspalomestari vastaa palo- ja pelastustehtävistä

Mielenkiintoisia haasteita Hr-asiantuntijan työssä

Palvelukeskuspäivystäjä luurin päässä

Turvaa Tuntureilta

Vaihteleva ja itsenäinen myyntityö

Yövuorossa

Monipuolinen työ aulahenkilönä