Skip to main content

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon (TVEAT) suorittaminen on nimensä mukaisesti ammattitutkintoa vaativampi tehtävä.

Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon (TVEAT) saamiseksi suoritetaan viisi osaa. Kaksi perusosaa ovat turvallisuuslainsäädäntö ja turvallisuussuunnittelu. Lisäksi suoritetaan kolme seuraavista valinnaisista osista: vartioimisliiketoiminnan ja vartiointityön perusteet, turvallisuusjohtaminen, turvallisuustekniikka, tietoturvallisuus, kansainvälinen turvallisuustoiminta ja yrittäjyys.

Näyttötutkintona suoritettu erityisammattitutkinto antaa kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin

Vastaavan hoitajan pätevyyden saa suorittamalla TVEAT:n osat turvallisuuslainsäädäntö ja vartioimisliiketoiminnan ja vartiointityön perusteet sekä yhden vapaavalintaisen TVEAT:n osan.

Tutkintoon valmistavaa koulutusta voi opiskella alan koulutusta järjestävissä oppilaitoksissa. Securitaksessa aloitetaan vuosittain n. 1,5 vuoden mittainen erikoisammattitutkintoon tähtäävä koulutus oppisopimuskoulutuksena. Koulutus on työntekijälle maksuton.