Skip to main content

Olethan varmistanut kesämökkisi paloturvallisuuden?

Kesämökin omistajan tulee huolehtia niin omasta kuin vieraittensakin paloturvallisuudesta, mikä pitää sisällään monen asian huomioimisen.

Ensinnäkin käytössä olevat kaasu- ja sähkölaitteet sekä tulisijat tulee pitää moitteettomassa kunnossa. Toisekseen on huolellisella toiminnalla ja palovaaratilanteiden ennakoinnilla suuri rooli: moni palovaaratilanne syntyy inhimillisen virheen johdosta.

 

Tulipalon varalta tulee alkusammutusvälineistö löytyä käden ulottuvilta. Pidäthän myös palovaroittimet hälytysvalmiudessa. Securitaksen 24Savuapu on savu- ja häkäilmaisin, jolla voit nostaa kesämökkisi paloturvallisuuden uudenlaiselle tasolle. Tämä tiedonsiirrolla varustettu ilmaisin on yhteydessä Securitaksen hälytyskeskukseen, jolloin mahdolliseen hälytykseen pystytään reagoimaan välittömästi. Vaikka laite tuo mielenrauhaa, kannattaa paloturvallisuusasioihin ja omaan toimintaan kiinnittää erityistä huomiota. Lue alta, miten voit edistää kesämökkisi paloturvallisuutta.

 

Huolehdi tulenteon turvallisuudesta

 

Kesämökin omistajan tulee huolehtia tulisijojen ja savuhormien kunnosta sekä niille säännöllisesti suoritettavasta nuohouksesta. Sen lisäksi, että nuohous edistää tulisijan lämmitystehoa ja hormin vetävyyttä, on se olennainen osa mökin paloturvallisuutta. Tulisijat on pidettävä puhtaana ja niiden läheltä tulee löytyä tarvittava huoltovälineistö, kuten tuhkalapio ja -harja, hiilihanko ja metallinen hiilisanko.

 

Huolehdithan riittävistä suojaetäisyyksistä tulisijan ja sen ympärillä olevan syttyvän materiaalin välillä. Tuikkuja ja kynttilöitä tulee polttaa palamattomalla alustalla ja turvallisen matkan päästä palavasta materiaalista. Pyyhkeitä ei tule ripustaa kuivumaan saunakiukaan ylle. Omalla toiminnalla voi edistää merkittävästi kesämökin paloturvallisuutta.

 

Vähennä paloriskin mahdollisuutta ruoanvalmistuksessa

 

Lieden läheisyydessä säilytettävät tavarat nostavat palovaaratilanteen mahdollisuutta. Lieden pitäminen tyhjänä antaa pelivaraa inhimillisille virheille: liesi voi jäädä epähuomiossa päälle tai huomaatkin laittaneesi väärän keittolevyn kuumenemaan.

 

Sähköllä ja kaasulla toimivien laitteiden kunto tulee tarkastaa säännöllisesti. Huomioithan, että kymmeniä vuosia vanhoista laitteista voi puuttua tärkeitä paloturvallisuutta edistäviä ominaisuuksia, kuten automaattinen virrankatkaisutoiminto. Pidä kodinlaitteet puhtaana pyyhkimällä niihin kerääntynyt pöly pois. Tarkista, että laitteiden johdot ovat talven jälkeenkin hyvässä kunnossa.

 

Pidä alkusammutusvälineet lähettyvillä

 

Pienehkö palo voidaan tukahduttaa alkusammutuksella vaarantamatta kuitenkaan omaa tai muiden turvallisuutta: Palavan ruoan voi tukahduttaa kattilankannella tai sammutuspeitteellä. Palava paperi, puu tai kangas sammuu parhaiten jauhe- tai nestesammuttimella. Lisää alkusammutuksesta voit lukea pelastustoimen sivuilta.

 

Pidä poistumisreitit esteettöminä

 

Palavasta rakennuksesta päästävä poistumaan välittömästi. Varmista, että ovet ja ikkunat ovat avattavissa sisäpuolelta ilman avainta ja poistumisreiteillä on tilaa kulkea. Harvemmin käytössä olevien kulkureittien luokse kertyy helposti tavaraa, joka voi vaikeuttaa poistumista palavasta rakennuksesta.

Pelastustoimen sivuilta löytyy toimintaohjeita tulipalotilannetta varten.

 

24Savuapu valvoo tehokkaasti kesämökkisi paloturvallisuutta

 

Palohälyttimiä tulee olla kesämökillä jokaisessa makuutilassa, oleskelutiloissa sekä rakennuksen poistumisreiteillä. Tiedonsiirrolla varustettu 24Savuapu on moderni savu- ja häkäilmaisin, joka lähettää tiedon havaitsemastaan palovaaratilanteesta Securitaksen hälytyskeskukseen. 24Savuapu mahdollistaa nopean tiedonkulun tulipalotilanteessa: palokunta saadaan hälytettyä sammutustöihin nopeasti. Mikäli kesämökkisi sijaitsee Securitaksen ajovalmiusalueella, voit hankkia 24Savuavun ajopalvelulla. Tällöin lähetämme vartijan kohteeseen, mikäli emme tavoittaisi sinua palohälytyksen sattuessa tai olisit estynyt menemään itse paikan päälle.

 

Kiinnostuitko 24Savuavusta? Lue lisää alta ja tilaa!

 

Lue lisää 24Savuavusta

TILAA SAVUAPU