Skip to main content

Miten 24Savuapu eroaa tavallisesta palovaroittimesta?

Jokaisessa asuinhuoneistossa pitää lain mukaan olla palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliötä kohden. Ilmaisimia tulee asentaa ainakin sellaisiin tiloihin, joissa nukutaan. Toimivilla paristoilla varustettu palovaroitin ilmoittaa havaitsemastaan savusta sireeni-ilmoituksella.

Tieto pariston loppumisesta tulee myös sireenin kautta muutaman minuutin välein kuuluvana piippauksena. Tällaisessa tilanteessa tulee varoitin irrottaa asennuspohjasta paristojen vaihtoa varten. Uudet paristot tulisi muistaa ostaa vanhojen tilalle aikailematta, mikäli vaihtoparistoja ei ole tullut hankittua valmiiksi.

Mikäli huoneistossa on tulipesiä, on häkävaroitin perusteltu hankinta. Varoittimen asentaminen oikeaan paikkaan on tärkeää ja tämän takia tulisi perehtyä erityisen tarkasti asennusohjeeseen. Oikea asennuspaikka ei ole helposti pääteltävissä. Häkäilmaisimen paristo tulee vaihtaa mielellään vuoden, vähintään parin vuoden välein. Yhteistä sekä palo- että häkävaroittimille on niiden rajallinen elinikä. Palovaroittimen elinikä on tyypillisesti 10 vuotta ja häkävaroittimen tavallisesti muutaman vuoden lyhyempi. Käytöstä poistetut varoittimet tulee hävittää asianmukaisesti ja hankkia tilalle uudet.

Oletko tullut ajatelleeksi, että ns. perinteisistä varoittimista ei mikään tieto siirry eteenpäin? Eli jos kukaan ei satu olemaan paikan päällä kuulemassa varoittimen hälytysääntä, ei kukaan myöskään saa tietoa sattuneesta. Perinteisten varoittimien tärkeimpänä tehtävä onkin ollut herättää nukkuvat ihmiset vahingon sattuessa.

24Savuapu nostaa paloturvallisuuden uudelle tasolle

Paloturvallisuusasiat eivät välttämättä ole ihmisillä aina päällimmäisenä mielessä, jolloin paloturvallisuusasioita ei tule ehkä riittävästi pohdittua. Palovahinkotilanteisiin varautuminen turvallisuutta edistävän laitteiston avulla on kuitenkin ihmisten turvallisuutta ja terveyttä olennaisesti edistävä asia. Mitäpä jos tämän kaiken voisi ulkoistaa? Voisiko se olla mahdollista?

Securitaksen 24Savuapu on vastaus edellä mainittuihin kysymyksiin. 24Savuapu on itsenäisesti toimiva savu- ja häkävaroitin. Havaitessaan savua, häkää tai tarvetta pariston vaihdolle, lähettää 24Savuapu-laite tästä tiedon Securitaksen hälytyskeskukseen. 24Savuapu tekee myös testi-ilmoituksen kahden viikon välein Securitakselle, ja mikäli näin ei tapahtuisi, aiheuttaisi tämä hälytyksen valvontaohjelmassamme.  

24Savuavussa on SIM-kortti, jonka avulla laite on yhteydessä Securitaksen hälytyskeskukseen. Palvelun voi ostaa joko välityspalveluna, jolloin Securitaksen hälytyskeskuksen päivystäjä ilmoittaa erilaisista hälytyksistä asiakkaalle tai ajopalveluna, jolloin edellä mainittujen asioiden lisäksi lähetetään tarvittaessa vartija paikalle. Laitteen lisäksi saa asiakas käyttöönsä Securitaksen hälytyskeskuspalvelut 24/7-periaatteella. Palvelu sisältää:

  • Securitaksen 24Savuapu-laitteen, sim-kortin ja pariston
  • laitteen lähettämien tietojen valvonnan ja sovitut toimenpiteet 24/7.

Mikäli laitteeseen tulee jostain syystä vika, toimitamme asiakkaalle uuden laitteen ilman erillistä veloitusta. Laitteen käyttöajan päättyessä lähetämme asiakkaillemme automaattisesti uuden laitteen.

Kiinnostuitko 24Savuavusta? Lue lisää alta ja tilaa!