Skip to main content

Paloturvallisuuteen tulee suhtautua vakavasti

Palovahinkotilanteisiin varautuminen kannattaa, sillä niistä voi aiheutua peruuttamattomia seurauksia niin ihmisille kuin omaisuudellekin. Suomessa menehtyy tulipalojen seurauksena vuosittain yli 50 henkilöä. Tavallisimpia syitä tulipalon syttymiselle ovat vialliset sähkölaitteet tai sähkölaitteiden virheellinen käyttö.

Palovahinkoja ovat aiheuttamassa myös tulityöt, huolimaton tulen käsittely, tuhopoltot ja salamaniskut.

Tiedosta paloriskit

Parhaiten paloturvallisuutta voidaan parantaa paloriskitilanteiden ennakoinnilla ja valmiudella pärjätä onnettomuustilanteessa. Keittiössä tulee huolehtia erityisestä varovaisuudesta. Lieden läheisyydessä ei tule säilyttää palavaa materiaalia, eikä ruokaa saa jättää valmistumaan itsekseen. Kodin sähkölaitteisiin kerääntyneet pölyt tulee pyyhkiä säännöllisesti ja huonokuntoiset sähkölaitteet on poistettava välittömästi käytöstä. Palavia kynttilöitä ei voi jättää valvomatta tai lasten ja lemmikkieläinten ulottuville. Tulipaloriskiä kasvattaa myös vaatteiden tai pyyhkeiden kuivattaminen kiukaan läheisyydessä. Voimme omalla toiminnallamme pienentää merkittävästi tulipalon mahdollisuutta.

Kotiin tulee olla asennettuna riittävä määrä palovaroittimia. Käden ulottuvilta tulee löytyä myös alkusammutusvälineitä, kuten käsisammuttimia ja sammutuspeitteitä. Paloturvallisuuslaitteiden toimintakunto on myös tarkistettava säännöllisesti. Myös poistumisteiden esteettömyydestä on pidettävä huolta.

 

24Savuapu on älykäs savu- ja häkäilmaisin

Paloturvallisuusasioihin kannattaa suhtautua vakavasti. Positiivista on kuitenkin se, että voimme itse edistää asuinympäristömme turvallisuutta panostamalla paloturvallisuutta edistävään tekniikkaan. Oletko kuullut Securitaksen 24Savuavusta? Tämä uusi tuote on kehitetty suojaamaan kotiasi palovahingoilta silloinkin, kun et itse ole paikalla. 24Savuapu on tiedonsiirrolla varustettu savu- ja häkäilmaisin, joka ilmoittaa hälytykset Securitaksen hälytyskeskukseen. Ns. perinteisistä palovaroittimista on hyötyä ainoastaan silloin, kun kohteessa on ihmisiä paikalla. Mikäli koti tai kesämökki olisi tyhjillään hälytyksen sattuessa, eivät asukkaat pystyisi saamaan tietoa palon syttymisestä. Hälyttävästä laitteesta ei ole hyötyä, jos kukaan ei ole sitä kuulemassa.

 

24Savuapu tuo turvallisuutta ja mielenrauhaa edullisesti

Sinä ja perheesi voitte olla rauhallisin mielin, kun tiedätte 24Savuavun huolehtivan kotinne paloturvallisuudesta. Havaitessaan häkää tai savua antaa 24Savuapu välittömästi tiedon Securitaksen hälytyskeskukselle kohteessa vallitsevasta tilanteesta ja sen kriittisyydestä. Vastaanottaessamme hälytyksen olemme välittömästi yhteydessä kohteen omistajaan selvittääksemme hälytyksen syytä.

Mietitkö seniori-ikäisen omaisesi turvallisuutta? Kannatko huolta kotona yksin olevan lemmikin turvallisuudesta? Juuri tämänkaltaisissa tilanteissa on Securitaksen 24Savuapu hyvä keino lisätä paloturvallisuutta. 24Savuapu soveltuu erinomaisesti myös kesämökille, veneeseen tai matkailuautoon. Huomioithan kuitenkin, että 24Savuapu toimii ainoastaan sellaisissa kohteissa, joissa lämpötila pysyy nollan yläpuolella.

24Savuavulla saat kohotettua merkittävällä tavalla kohteen paloturvallisuutta. Hinta on vain 8 euroa kuukaudessa, sisältäen SIM-kortin, tiedonsiirron ja valvonnan. Mikäli haluat Securitaksen vartijat tarkastuskäynnille kohteeseen aina palohälytyksen sattuessa, on kuukausihinta 12 euroa. Tällöin tarvitsemme kohteen vara-avaimen itsellemme. 24Savuapu-sopimuksen teon yhteydessä veloitamme 25 euron suuruisen aloitusmaksun.