Koulutuksen tasa-arvokapula luovutettiin Securitakselle

15. toukokuuta 2018

Securitas otti vastaan tasa-arvoisen koulutuksen viestikapulan Stadin osaamiskeskukselta. Viestikapulan vastaanottavat organisaatiot haluavat edistää keskustelua tasa-arvoisista mahdollisuuksista oppimiseen ja koulutukseen.

- Uskomme, että suurena ja valtakunnallisena työnantajana Securitas voi omalla alallaan pitää esillä tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen ammatillisen koulutuksen teemaa sekä haastaa muita mukaan – eikä vähiten luovuttamalla aikanaan viestikapulan edelleen eteenpäin valitsemalleen taholle, toteaa Stadin aikuisopiston koulutuspäällikkö Paula Aistrich


- Katsomalla ihmisten vahvuuksiin kielitaidon lähtötason yli sekä sitoutumalla hyvään työpaikkaohjaukseen voidaan löytää oivallisia työntekijöitä alalle kuin alalle. Motivaatio oppia ja kiinnostus ammattia kohtaan on erinomainen lähtökohta, jos tarjolla on vielä mahdollisuus hankkia osaaminen tai kielitaito, Aistrich jatkaa.

Viestikapulan vastaanotti Securitakselta henkilöstöpäällikkö Katja Soivio ja HR-asiantuntija Tomi Ranta.

 - Securitas on ensimmäinen yksityinen toimija, joka otti koulutuksen tasa-arvon viestikapulan vastaan. Viestikapulan vastaanotto oli meille luontevaa, sillä olemme kouluttaneet yhteistyössä Stadin osaamiskeskuksen kanssa jo kaksi helsinkiläistä maahanmuuttajaryhmää vartijoiksi ja he työskentelevät parhaillaan asiakaskohteissamme. Kolmas ryhmä aloittaa syksyllä, kertoo Soivio.

Securitaksella on vahvat perinteet henkilökunnan kouluttamisesta. Ammatilliset koulutukset ovat yrityksessä uralla etenemisen ja oman ammattitaidon kannalta keskeisiä. Tavoitteena on kehittää henkilöstöstä osaavia ja työtehtäviinsä erikoistuneita turvallisuuspalvelutoiminnan ammattilaisia.

OAJ ensimmäinen viestikapulan lähettäjä

Opetusalan ammattijärjestö OAJ laittoi keväällä 2016 liikkeelle koulutuksen tasa-arvon viestikapulan tarkoituksenaan edistää keskustelua koulutuksen tasa-arvosta.

- OAJ koki vahvaa huolta Suomessakin paljon puhuttaneesta oppimistulosten alueellisista eroista ja väestöryhmien välisestä eriytymisestä. Viestikapula kulkee organisaatioissa, jotka haluavat osaltaan torjua tätä huolestuttavaa kehitystä ja pitää keskustelua yllä tasa-arvoisista mahdollisuuksista oppimiseen ja koulutukseen, selvittää Aistrich koulutuksen tasa-arvoviestin synnystä.

Securitasta ennen viestikapulan viejiä ovat olleet Kuntaliitto, Seta, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, Suomen opiskelijakuntien liitto Samok, Moniheli ry sekä Stadin osaamiskeskus. 

Securitas lähettää syksyllä viestikapulan eteenpäin valitsemalleen taholle.

Lisätietoja:

paula.aistrich@hel.fi
katja.soivio@securitas.fi