Skip to main content

Securitas tarjoaa pk-seudun lukiolaisille vartijakurssia

Securitas on aloittanut yhteistyön pääkaupunkiseudun lukioiden kanssa tavoitteena kouluttaa opiskelijoista vartijoita kesätöihin. Vartijakurssin voi valita lukion kurssiportaalista. Kurssista saa yhden opintopisteen ja työpaikan.

Julkaistu
19 joulukuuta 2019 13:10

- Ajatus lähti haasteesta tavoittaa nuoret työnhakijat. Miten tavoittaa ne nuoret, jotka tarvitsevat kesäksi töitä, mutta kokevat työnhaun raskaaksi vähäisen työkokemuksen tai -koulutuksen vuoksi, kertoo Securitaksen rekrytointikoordinaattori Teemu Leppäsalko.
- Lukiossa on ollut jo pitkään mahdollista suorittaa ajokortti, miksi ei myös vartijakortti, kysyy Leppäsalko.
- Ja vartijakortista on rahallista hyötyä, kun tarjoamme varman työpaikan kurssin hyväksytyksi suorittaneille, hän jatkaa.

 

Lukioilta vihreää valoa

Asia lähti etenemään yhteydenotolla pääkaupunkiseudun lukioiden rehtoreihin ja opinto-ohjaajiin. Neuvottelujen jälkeen asian vastuullisuus ja työllistävä vaikutus vakuutti päättäjät ja nyt vartijakurssin voi valita Lumon lukiossa Vantaalla, Helsingin kieli -ja medialukioissa ja Pohjois-Tapiolan lukiossa Espoossa.
Helsingin lukioissa kurssi on ns. avoin kurssi kurssiportaalissa, joka tarkoittaa, että kurssin voi valita myös Helsingin muiden lukioiden oppilaat.
- Tavoitteena on saada kaikki kurssiryhmät täyteen. Yhden ryhmän maksimikoko on 20 oppilasta. Nyt Helsingin kielilukion kurssi on jo täynnä, kertoo Leppäsalko tyytyväisenä.
- Olemme tehneet Careeriakoulutuksen kanssa koulutussopimuksen ja he kouluttavat kurssille ilmoittautuneet. Ennen kurssia kuitenkin haastattelemme kaikki ilmoittautuneet.

 

Kurssit toteutetaan keväällä

Kurssit alkavat keväällä heti kirjoitusten jälkeen huhti-toukokuussa. Securitas vastaa kurssien kuluista ja ne toteutetaan aina kohdelukion tiloissa.
- Lukioon tarvitaan uuden lukiolain myötä aitoja työelämäkontakteja. Yhteistyö Securitaksen kanssa toteuttaa uuden lain henkeä erinomaisesti: nuoret pääsevät oikean työelämän kanssa kätevästi lisäämään osaamistaan ja samalla kesätyötä. Uskon, että tämä pilotti ei jää kertaluonteiseksi, toteaa Lumon lukion rehtori Marianna Sydänmaanlakka.
- Olemme todella tyytyväisiä tästä projektista. Paitsi, että saamme hyviä kesätyöntekijöitä, viemme myös tärkeää tietoisuutta turvallisuusalasta lukioihin ja toivottavasti saamme sitä kautta alalle myös uusia pidempiaikaisia tekijöitä, toteaa Securitaksen henkilöstöpäällikkö Katja Soivio.

 

Osana Tunne työ -hanketta

Vantaan lukion osalta yhteistyö liittyy ESR-rahoitteiseen Tunne työ -hankkeeseen, jossa Vantaa on ollut mukana syksystä 2017. Hankkeen tavoitteena on lukiokoulutuksen työelämälähtöisyyden kehittäminen.
- Monipuoliset yhteistyömallit yritysten kanssa ovat erittäin arvokkaita koko Vantaan lukiokoulutukselle. Nykyaikana lukiot ovat aktiivisessa vuorovaikutuksessa yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa. Tunne työ -hankkeessa Securitaksen kanssa kehitetty yhteistyö on erinomainen esimerkki uudenlaisesta yhteistyöstä, josta on konkreettista hyötyä sekä opiskelijoille että yritykselle, Vantaan kaupungin projektikoordinaattori Antti Siltanen kertoo.