Skip to main content

Securitas aloitti Logomon turvallisuuskumppanina

Syyskuun alussa turkulaisessa tapahtumakeskus Logomossa raaputellaan vanhoja tarroja ovista. Entisten tilalla on kohta Securitaksen punamustat logot ja puhelinnumerot.

Julkaistu
07 lokakuuta 2019 13:11

Kahdeksan vuotta sitten aloittanut Logomo on jo muokannut ja muokkaa edelleen kaupunkia ympärillään. VR:n entiseen konepajaan keskelle kaupunkia on kohonnut monikäyttöinen tapahtumatilojen rypäs, jossa toimii lisäksi kaksi businessparkia. Alueella on yhteensä 25 000 m2 tilaa, joka jakaantuu useisiin erikokoisiin saleihin ja neuvottelutiloihin. Pian ympärille kohoaa 1 200 asukkaan asuinalue.

”Olemme erittäin innoissamme Securitas-kumppanuudesta, sillä brändi on kansainvälinen ja tunnettu, ja ulkomaisetkin  tapahtumanjärjestäjät tuntevat olonsa turvalliseksi”, kertoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Securitaksen palveluesimies Ron Kujala kertoo, että yritys jätti mielellään tarjouksen yhteistyöstä, sillä turvallisuuteen vaikuttavat tekijät on Logomossa otettu huomioon jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa. Myös viestinnässä turvallisuus korostuu. Securitas ottaa vastuun sekä tapahtumien että kiinteistön turvallisuudesta ja toimii kiinteässä yhteistyössä Logomon turvallisuuspäällikön kanssa.

”Logomon tiloja voidaan tarvittaessa käyttää evakuointitiloina, jos esimerkiksi ratapihalla tapahtuu junaonnettomuus”, kertoo Logomon tuotantojohtaja Petteri Unkila.

Logomo on kauttaaltaan suojattu sprinklereillä, joten tulipalon sattuessa sammutus alkaa välittömästi. Tosin pelastuslaitoskin lähtee Logomoon ykkösprioriteetilla ja isolla kalustolla.

Rytsä täydentää, että Businessparkin vakituisten käyttäjien kanssa järjestetään säännöllisesti niin kutsuttuja turvallisuuskävelyitä, joissa tutustutaan paikan turvallisuuskäytäntöihin.

Logomon salit ovat yhteydessä toisiinsa isojen ovien kautta ja näin sali saadaan tarvittessa tyhjennettyä nopeasti useampaan suuntaan.

 

Monikäyttöisyys edellyttää pelisilmää

Koska Logomossa on useita erityyppisiä tapahtumatiloja, niissä myös järjestetään samanaikaisesti erilaisia tilaisuuksia. Viime vuonna tapahtumia oli kaikkiaan 1200. Haasteena onkin toimintojen limittäminen niin, että eri kävijät eivät häiriinny toisistaan. Parhaimmillaan Logomossa voi olla samanaikaisia kävijöitä jopa 5 000 ja vastaavasti joinakin aamuina käytössä ovat vain kokoustilat.

Logomolla on omaa henkilökuntaa vain kahdeksan, eli kumppanien osaamista tarvitaan jatkuvasti. Samassa paketissa myydään kuitenkin kokonaisuutta, johon kuuluu tilan lisäksi tekniikka, turvallisuus, catering ja siivous.

”Kumppanien henkilöstön ja eri alihankkijoiden pitää myös pystyä kommunikoimaan luontevasti keskenään, sillä kaikkea ei ole tarve pyöräyttää Logomon kautta”, Securitaksen yksikönpäällikkö Toni Reinvall sanoo.

 

Henkilöstötarve vaihtelee runsaasti

Securitaksella on Turussa 170 vakituista työntekijää ja saman verran keikkatyöläisiä. Tarvittaessa lisävoimaa saadaan muista kaupungeista. Järjestyksenvalvonta suunnitellaan aina tilaisuuden mukaan, esimerkiksi rokkikeikoilla ollaan näkyvästi läsnä huomioliiveissä, ja arvokkaammissa gaalatilaisuuksissa huomaamattomasti puvut päällä.

”Henkilökunta tulee mielellään Logomoon keikoille, sillä työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia, lisäksi ’talon henki’ on ainutlaatuinen”, Reinvall sanoo.

Työntekijöille järjestetään ennen joka tilaisuutta tapahtumakohtainen briiffi, jossa käydään läpi sen erityispiirteet.

Securitas Eventsin liiketoiminnan johtaja Teemu Balk sanookin, että tärkeintä on löytää oikeat, asiakaspalveluhenkiset ihmiset töihin.

”Mahdolliset häiriötilanteet täytyy hoitaa diskreetisti, mutta nopeasti”, Balk toteaa.