Skip to main content

Varusvarasto pukee vartijat

Julkaistu
21 toukokuuta 2020 23:00

Aloitin Securitaksella 2010 keväällä varusvaraston hoitajana. Sain vinkin työstä silloiselta työkaveriltani Skannossa, hän oli joskus aikaisemmin toiminut tässä tehtävässä.

Kaipasin säännöllistä päivätyötä pienen poikani takia. Olen edelleen samassa työtehtävässä kuin mihin hain, työnkuva on kyllä hieman muuttunut ja työntekijöiden määrä, ja samalla työn määrä on kasvanut vuosien varrella.

Vastuualueeni on aikalailla laaja – vastaan koko Suomen vartijoiden ja muiden kentällä työskentelevien työntekijöidemme työvaatteiden ja monien varusteiden ja välineiden saatavuudesta ja valikoimasta. Olen suoraan yhteydessä eri tavarantoimittajiin ja raportoin työstäni talousosastolle sekä toimitusjohtajalle.

Tavallinen työpäiväni

Tavallinen työpäiväni koostuu asiakaskohteissa aloittavien uusien työntekijöiden vaatetuksesta, erilaisten tilausten tekemisestä ja tavaroiden vastaanottamisesta sekä inventoinnista, sopivien tuotteiden etsimisestä käyttötarkoitukseen, toimittajien tapaamisista, laskujen käsittelystä ja yleisestä vaatteiden ja pyykin käsittelystä. Työntekijöiltä tulee myös paljon erilaisia kysymyksiä varusteisiin liittyen.

Jatkuvasti kehittyvät vartiointialan tekniikka ja uudet laitteet asettavat haasteensa myös varusteisiin ja vaatteisiin. Pienetkin uudistukset vaatteisiin toteutuvat vasta pitkällä aikavälillä tuotannollisista syistä. Kunkin vaatteen ja koon menekin arvioiminen puolen vuoden tai vuoden aikavälillä vaatii aikamoista kristallipalloa.

Olemme ottaneet käyttöön myös internetpohjaisen suoratilausjärjestelmän, jonka kautta käyttäjät pystyvät tilaamaan vaatteita ja varusteita sekä saavat reaaliaikaista tietoa muun muassa vaatteiden kokotaulukoista, saatavuudesta ja hinnasta. Tilaaminen on pyritty tekemään mahdollisimman selkeäksi ja nopeaksi. Meillä on muutama eri vaatemallisto eri tehtävissä työskentelevälle henkilökunnallamme.

Parasta työssäni

Varusvarastolla työskentelyssä ehdottomasti parasta on se, ettei täällä todellakaan yksikään päivä ole samanlainen ja aina tulee yllätyksiä – mukavia ja myös niitä haastavia. Saan olla tekemisissä suoraan erilaisten ihmisten kanssa, aina uudesta aloittajasta johtajaan asti.

Mielikuvani vartiointialasta on muuttunut täysin tänne tultuani - positiiviseen suuntaan ehdottomasti! En koskaan nuorena kuvitellut päätyväni Securitakselle, koulutukseltani olen aivan eri alalta. Täällä olen kuitenkin sulautunut moninaiseen joukkoon loistavasti.

Minna