Skip to main content

Tapahtuma-avustaja mikittää, tsemppaa ja fiksaa

Julkaistu
11 kesäkuuta 2018 14:04

Terveisiä PulPaper 2018 -näyttelyn Future Square -lavalta! Tapahtuma-avustajamme Elsa kertoo Näköalapaikalla-blogissa Helsingin Messukeskuksen tapahtuma-avustajan vauhdikkaasta päivästä PulPaper 2018 –messuilla.

"Pukeuduin Securitaksen paitaan syksyllä 2017 Kirjamessujen aikaan. Suoraan syviin päätyihin ilman kellukkeita hyppimään tottuneelle, tehtävä lava-avustajana vain viikon varoajalla kuulosti ainoastaan hauskuudelta. Mikrofonitkin, kun ovat minulle tuttuja jo kymmenien vuosien kokemuksella. Tosin selkäytimeni mielestä mikkeihin lauletaan... mutta kaikeksi onneksi ovat spiikkaukseni toistaiseksi sujuneet ihan vain puheäänellä.

Kuten kaikissa asiakaspalvelutehtävissä, myös Messukeskuksen tapahtumien lava-avustajan paikalla näkee valtavan kirjon ihmistyyppejä aina show-miehistä ja -naisista ujoihin itsensäylittäjiin. Ennen lavalle astumistaan rupattelen toisten esiintyjien kanssa säästä, toisten kanssa lyödään puujalkavitsiä pöytään ihan kilpaa. Vähemmän julkisesti puhuneiden kanssa puolestaan kerrataan, kuinka lavajännitystä saa hieman laskettua.

Itse tapahtumalavoilla on porailtu halkoihin reikiä sieniä varten, laulettu meriaiheisia laulelmia, soiteltu videopuheluita toiselle puolen maapalloa sekä käyty mukaansa nappaavia paneelikeskusteluja, noin muutama esimerkki mainitakseni.

Ikuisena löytäjänä tunnen, että tällaiset vaihtelevat, vaikkakin niin lyhyet ihmiskohtaamiset pitävät näkökenttäni fressinä. Tykkään!

Mutka matkassa pitää mielen ajokunnossa

Toki tässä työssä on haasteensakin: av-laitteisto on yleensä tapahtumakohtainen ja siksi aina aivan uudenlainen. Esimerkiksi tässä tapahtumassa, sain eteeni kolme läppäriä, joiden puskeman materiaalin saanti yleisön nähtäville vaati muutaman minuutin syvällisen pähkäilyn. Mutta, kuten maailmalla on tapana, se tapahtuu kuitenkin, joten rohkeasti namiskoiden kimppuun vaan! Myös materiaalien kanssa on välillä ratkottavaa, kun esimerkiksi diaesitysten videot eivät lähdekään automaattisesti pyörimään. Mutta vielä ei ole jäänyt yhtäkään esitystä pitämättä teknisten ongelmien vuoksi.

Toinen haaste asiakaspalvelutyössä minulle on itseni siistiminen ennen tapahtumia - lämpimät kiitokseni siis tärpätin keksijälle. Muuten olisin toisen arkityöni, remontoijan, jäljiltä maalien ja pakkeliaineiden peittämänä tälläkin hetkellä. Ovenkarmeihin työntämälläni valkolakalla kun on kumma tapa hyppiä hiuksiini, kasvoilleni, säärilleni ja tietty, myös kynsieni alle.

Näin reilun puolen vuoden Messukeskuksessa työskentelyn jälkeen voin hyvällä omallatunnolla sanoa kohdanneeni satojen esiintyjien lisäksi myös tuhansia näyttelyvieraita, monissa tapahtumissa kun työskentelen myös aulaohjaajana ja palvelupisteillä. 

Mutta nyt, parahin lukija, klikkailen viimeiset slidet screenille ja nautin esityksen sisällöstä. Esityksen päätyttyä suljen mikit, hyppään kestopuun ja bensan hajuiseen ajokkiini ja kurvaan suihkulautailuspotilleni kolmannen duunini kimppuun.

Upeaa kesää kaikille!"

- Elsa

Kirjoittaja toimii Helsingin Messukeskuksessa tapahtuma-avustajana. Toisena työnään hän tekee remontteja ja on ohjaajana suihkulautailuyrityksessä.

Lisätietoja tapahtuma-avustajista:
susanna.alen@securitas.fi
anna.soderstrom@securitas.fi