Skip to main content

Projektipäällikkö hallitsee isoa kokonaisuutta

Securitaksen IT-yksikössä projektipäällikkönä työskentelevän Alin rakkaus turvallisuusalaan roihahti jo armeijassa. Nyt hän pääsee hyödyntämään työssään niin turvallisuusalan kuin IT-alan osaamista.

Julkaistu
12 tammikuuta 2022 11:02

Olen Ali ja työskentelen Securitaksella projektipäällikkönä IT-yksikössä. Nykyisessä tehtävässäni olen työskennellyt puolitoista vuotta, mutta tieni Securitaksella alkoi jo vuonna 2015.

Aloitin työt paikallisvartiointi- ja järjestyksenvalvonta -yksikössä vartijana, ja tein töitä erilaisissa korkean turvallisuuden kohteissa, kuten suurlähetystöissä. Pikkuhiljaa etenin kohde-esimieheksi ja siitä samaiseen yksikköön palveluesimieheksi.

 

Turvallisuusalalle armeijakaverin suosituksesta

Rakkaus turvallisuusalaan roihahti armeijassa, jossa opin ja näin turvallisuusalan täysin uusin silmin. Olin tuolloin valmistunut jo tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiseksi, mutta armeijakaverin suositeltua turvallisuusalaa, päätin lähteä kokeilemaan.
Työssäni pääsen hyödyntämään niin turvallisuusalan kuin IT-alan osaamistani. Projektipäällikkönä työpäivät ovat hyvin erilaisia. Hallitsen isoa kokonaisuutta, mutta joka päivä saan keskittyä johonkin tiettyyn osa-alueeseen, on se sitten uuden kehittämistä, olemassa olevan järjestelmän eteenpäin viemistä tai uuden sivuprojektin suunnittelua.

 

Työssä palkitsevinta ovat ongelmien ratkaisut

Työssäni ehdottomasti haastavinta ovat erilaiset ongelmien ratkaisut. Kun kyseessä on suuri projekti, on väistämätöntä, että ongelmia tulee ratkottua monella eri osa-alueella. Ongelmien ratkaisut ovat samalla kuitenkin se kaikista mielenkiintoisin osa työssäni, sillä niistä tilanteista oppii aina itsekin vähän lisää. Minulle työstä mielekkään tekee sen tuoma haaste. Lisäksi ongelmien ratkaisutilanteet ovat todella palkitsevia, sillä oman työn vaikutuksen näkee silloin niin konkreettisesti.

 

Omaa ammatillista osaamista voi aina kehittää

Ammatillisen osaamisen kehittäminen on ollut minulle aina tärkeää ja olen iloinen, että siihen on ollut työn ohessa mahdollisuus. Viime vuosina olen suorittanut työnantajan tarjoamista oppisopimuskoulutuksista Turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon sekä Tekniikan- ja tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinnon. Lisäksi Securitas on mahdollistanut minulle erilaisia verkkokoulutuksia projektin hallintaan liittyen. On hienoa nähdä, kuinka työnantajan puolelta tulee aloite, mahdollisuudesta kehittää itseään ammattilaisena. Aina voi lisätä omaa osaamistaan.

 

Securitaksella tarjolla työtehtäviä ja kohteita ”laidasta laitaan”

Kannustan kaikkia turvallisuusalasta ja Securitaksesta kiinnostuneita lähtemään mukaan avoimin mielin. Meiltä löytyy tehtäviä ja kohteita laidasta laitaan. Securitas on paljon enemmän, kuin pelkkä turvallisuusalan yritys. Olemme iso kansainvälinen yritys, joka toimii turvallisuusalan aspektilla, mutta työtehtäviä on oikeasti ihan kaikilta toimialoilta.

Ali