Skip to main content

Monipuolinen työ aulahenkilönä

Julkaistu
15 lokakuuta 2018 23:00

Olen työskennellyt Securitaksella receptionistina hieman yli kaksi vuotta. Aloitin monikohdeosaajana, eli työntekijänä, joka kiertää pääkaupunkiseudun aulakohteita ja sijaistaa kohteiden vakituisia työntekijöitä esimerkiksi sairaustapauksissa.

Aloittaessani työt, minulla ei ollut juuri ennakko-odotuksia työn luonteesta tai sisällöstä. Hyvä niin: mikään muu kuin työ itse ei olisi voinut valmistaa minua monikohdetyön reippaaseen tahtiin ja nopeisiin vaihteluihin paremmin.

Kuuluin monikohdetiimin päiväryhmään, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että työvuorolistoihini merkittiin vain summittainen työskentelyaika. Työkohde puolestaan ilmoitettiin minulle useimmiten vasta vuoroa edeltävänä päivänä, ja se saattoi vaihtua vielä illan, työaamun-, tai toisinaan jopa työpäivän aikana. Työtehtäväni sisälsivät muun muassa puhelinvaihteen hoitoa, vieraiden vastaanottamista, kokousten järjestämistä, kulunvalvontaa, ja kameravalvontaa. 

Työn monipuolisuus ja kiinnostavuus sekä esimiesten kannustava asenne auttoivat pitämään motivaation korkealla: useampien yritysten toimintaan perehdytetyt monikohdeosaajat ovat tae siitä, että äkillisissäkin poissaolotapauksissa aulatyöskentelystä vastaa osaava ja ammattitaitoinen työntekijä

Kahden vuoden kiertämisen jälkeen kaipasin kuitenkin omaa, vakituista työskentelykohdetta. Sellainen järjestyikin minulle nopeasti – tällä hetkellä työskentelen Welcome-palvelut –kohteessa. Welcome-palvelut on Securitaksen lanseeraama kattava aula- ja assistenttipalvelu, jonka avulla on mahdollista muotoilla asiakkaalle yksilöllinen, juuri tämän tarpeisiin sopiva ratkaisu aulavastaanoton järjestämiseen.

Securitas tunnetaan yrityksenä, joka tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden edetä ja kouluttautua. Minä otin tarjouksen vastaan: suoritin keväällä 2015 loppuun oppisopimuksena käymäni turvasihteerin ammattitutkinnon. Koulutus oli ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja koen sen antaneen minulle valmiudet olla entistä parempi asiakaspalvelija ja työntekijä – ja tietysti myös parempi securitaslainen.

 

Henriika