Skip to main content

Matkalla turvalaiteasentajaksi

Maaliskuussa 2022 starttasi ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla turvalaiteasentajan koulutus, johon Securitaksen henkilöstöllä oli mahdollisuus hakeutua. Ensimmäisessä koulutuksessa mukana olleet Mio ja Julia muistelevat nyt koulutuksen aikaisia tunnelmiaan.

Julkaistu
28 marraskuuta 2022 11:54

Securitas pitää tärkeänä kouluttaa henkilöstöään ja tarjota uralle etenemismahdollisuuksia niitä toivoville. Maaliskuussa 2022 starttasi ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla turvalaiteasentajan koulutus, johon henkilöstöllä oli mahdollisuus hakeutua. Koulutukseen hakeminen ei vaatinut aiempaa kokemusta turvatekniikasta ja osaamisen näyttökokeiden jälkeen työllistyttiin turvalaiteasentajaksi.

Mahdollisuus yhdistää turvallisuusala sekä tekniikka sai hakeutumaan koulutukseen

Ensimmäisessä koulutuksessa mukana olleiden Mion ja Julian matkaa turvalaiteasentajiksi seurattiin kevään aikana Securitaksen sosiaalisessa mediassa ja nyt pyysimme heitä kurkkaamaan ajassa taaksepäin ja palaamaan koulutuksen aikaisiin tunnelmiin.

Molemmat olivat työskennelleet Securitaksella erilaisissa vartiointitehtävissä ja kipinä koulutukseen hakemiseen syttyi yleisestä kiinnostuksesta turvatekniikkaa kohtaan. Sisäisessä viestinnässä julkaistu haku koulutukseen kiinnitti molempien huomion eikä hakemista tarvinnut kahta kertaa miettiä.

Kehittyvä tekniikan ala pitää työn mielekkäänä

Koulutus koostui teoriaopinnoista sekä käytännön työharjoittelujaksoista, joissa osaamista pääsi kartuttamaan kokeneen turvalaiteasentajan johdolla ja opastuksella. Mio ja Julia antavat kiitosta teoriaopintojen toteutukselle, sillä luokkatilassa pääsi testailemaan laitteita ja harjoittelemaan asennuksia ja huoltotoimenpiteitä käytännössä. Teoriaosuus tuki hyvin käytännön harjoittelua ja vaikka uutta tietoa oli omaksuttava paljon ei koulutuksen tahti kuitenkaan ollut liian vauhdikas. Tekniikan kehittyessä jatkuvasti ei asentajan työssä itsensä kehittäminen lopu koskaan ja tämä tekeekin kaksikon mielestä työstä erityisen mielekästä.

Vaihtelevat työtehtävät saavat työpäivän kulumaan hetkessä

Koulutuksen loppusuoralla suoritettiin näyttötehtävä ja sekä Mio että Julia kokivat opetuksen valmistaneen heitä tehtävään hyvin. Vaikka näyttöjännitykseltä ei vältytty suorittivat molemmat tehtävän onnistuneesti ja Mio ja Julia pääsivät juhlistamaan valmistumista toukokuussa. Työt turvalaiteasentajina aloitettiin heti valmistumisen jälkeen ja vaikka töitä tehdään yksin on tukena aina osaava tiimi, jolta pyytää neuvoa.

Turvalaiteasentajan päivä koostuu erilaisista asennuskeikoista ja kiireisempiin päiviin voi yksittäisiä asennus- ja huoltotöitä mahtua jopa seitsemän. Toisinaan koko työpäivä saattaa kulua yhden suuremman asennuskokonaisuuden parissa.

Työpäivien vaihtelevuus on sekä Mion että Julian mielestä työn ehdoton plussa! Jokaisena työpäivänä on mahdollisuus kehittää osaamistaan ja oppia uutta.

Koulutukseen kannattaa hakea rohkeasti – motivaatio on tärkeintä

Mio ja Julia kehottavat molemmat hakeutumaan koulutukseen mikäli kiinnostusta turvatekniikkaan kohtaan löytyy. Aiempaa osaamista tekniikan saralta ei vaadita vaan halu oppia on avainasemassa. He antavat kiitosta koulutuksen rakenteesta sekä kouluttajien ammattitaidosta ja erityisen hatunnoston kollegoille, jotka olivat tukena koko koulutuksen ajan.

 

Haku seuraavaan turvalaiteasentajan koulutukseen aukeaa henkilöstölle vielä loppuvuonna 2022.

Lisätietoja koulutuksesta saat ottamalla yhteyttä Tero Lehtoselta, tero.lehtonen@securitas.fi.