Skip to main content

Kentältä henkilöstösuunnittelijaksi

Julkaistu
10 marraskuuta 2016 23:00

Vuonna 2007 aloitin turvallisuusalan perustutkinto-opinnot. Hain opiskelun ohelle työtä alalta ja pääsin Securitakselle vuonna 2008 turvatarkastaja/vartijan -tehtäviin. Perustutkintokoulutukseen kuuluu työssäoppimisen harjoittelujakso, jonka suoritin Kampin keskuksessa järjestyksenvalvojan tehtävissä vuonna 2009. Kun työssäoppiminen oli suoritettu, sain jatkaa järjestyksenvalvojan tehtävissä samassa kauppakeskuksessa. Viihdyin erinomaisesti järjestyksenvalvojana, sillä kohde oli minulle hyvin mieluinen ja työporukka mahtava.

Ylivartijaksi minut nimitettiin samaan kohteeseen vuonna 2011. Tehtävässä vastasin vuoron aikana kohteen operatiivisesta työnjohdosta, uusien työntekijöiden perehdytyksestä ja yhdessä koko kohteen esimiesten kanssa kohteen toiminnan kehittämisestä, sekä tietysti kaikesta esimiestoimintaan liittyvistä asioista. Tein myös kohteen työvuorolistoja useita vuosia, jota kautta olin henkilöstösuunnittelijoihin paljon yhteydessä.

Noin 1,5 vuotta sitten, minulle avautui itselleni mahdollisuus aloittaa työt henkilöstösuunnittelun sijaisena. Silloinen yksikön päällikkö tarjosi minulle mahdollisuutta sijaisuuksiin, koska olin hakenut aikaisemmin avoinna olevia henkilöstösuunnittelijan paikkoja ja hän oli huomannut kiinnostukseni tehtävää kohtaan. Yli vuoden kestäneen sijaisuuden jälkeen, paikkani vakinaistettiin. Olin todella onnellinen, sillä sain tilaisuuden edetä ja erittäin mieluisan työn - mitä muuta enää voin odottaa.

Työni henkilöstösuunnittelijana on hyvin monipuolista ja kaukana yksitoikkoisesta tehtävästä. Vastuu joka työhön kuuluu, on myös paljon suurempi kuin mitä olin kuvitellut.  Päivän aikana voin muun muassa suunnitella työvuorolistaa, paikata sairaslomia, mahdollistaa vuoronvaihtoja, työskennellä vakuutusasioiden parissa ja ottaa uusia työntekijöitämme vastaan. Alkuun käsitykseni tehtävästä oli tosiaan hiukan suppea, sillä enhän kentällä ollut nähnyt kaikkea sitä, mitä ”taustalla” tapahtui.  Nyt kun itse olen nähnyt molemmat puolet, koen että minun on helpompi ymmärtää miten oma työni henkilöstösuunnittelijana vaikuttaa työntekijöiden arkeen kentällä. Koen, että olen onnistunut työssäni silloin, kun työntekijällä on tunne siitä, että kaikki sujuu hyvin.

Vaikka vastaan itsenäisesti omasta vastuualueesta, kuuluu työhöni myös työskentely muiden työnjohtoon kuuluvien henkilöiden kanssa. Porukka on erittäin mukavaa, rentoa ja huumorintajuista. Hyvä tiimi onkin tärkeä, sillä työ on paikoin myös stressaavaa, jolloin yhteisöllisyys ja hyvä huumorintaju auttavat hankalissakin tilanteissa. 

Tätä kirjoittaessani, on vuosi lopuillaan ja odotan innolla, että pääsemme yhdessä rakentamaan koko tiimimme kanssa uutta vuotta 2017.

Heidi