Skip to main content

Arjen sankaritekoja - Vartijamme pelastivat henkilön paleltumiselta pakkasyössä

Kainuun Keskussairaalan vartijat pelastivat pakkasyönä lumihangesta kylmettyneen henkilön. Nopean toiminnan ansiosta henkilö saatiin turvaan lämpimään.

Kainuun Keskussairaalan yövuorossa olleet sairaalavartijamme havaitsivat kameravalvonnan kautta henkilön, joka käyttäytyi epäilyttävästi sairaala-alueella olevan rakennuksen edustalla. Henkilö vaikutti olevan eksyksissä ja kokeili useiden ovien lukkoja ja näytti etsivän työkaluja. 

Sairaalavartijat ilmoittivat asiasta lähellä liikkuville piirivartijoille ja he lähtivät yhdessä selvittämään tilannetta. Vartijamme löysivät henkilön rakennuksen lähistöltä lumihangesta ilman ulkovaatteita ja kylmissään. Kyseisenä yönä pakkasta oli lähes -30 astetta.

Ensisijainen tavoite oli saada henkilö lämpimään mahdollisimman nopeasti. Lämpimässä tilassa henkilön kunto koheni, ja hän ilmoitti, ettei tarvitse lääkärin hoitoa. Vartijamme olivat selvittäneet lumihankeen eksyneen henkilöllisyyden ja löytäneet häneltä rahaa, puhelimen ja kotiavaimen. Tilanne, joka olisi voinut päättyä vakavasti, päättyi onnellisesti henkilön päästessä taksilla omaan kotiinsa.

Lopuksi suoritetussa tarkastuksessa varmistettiin, että sairaalan omaisuuteen ei ollut aiheutunut vahinkoa.

Suuret kiitokset henkilökunnallemme ammattimaisesta ja valppaasta toiminnasta!