Skip to main content

Arjen sankaritekoja - Vartijamme avulla poliisi sai kiinni rikollisen Helsingissä

Vartijamme Gustav Lundström toiminta esti mahdolliset murto- ja varkausvahingot, väkivallanteot ja muut laittomuudet.

Vartijamme Gustav Lundström oli tavalliseen tapaan piirikierroksella huhtikuun alussa sunnuntai-iltana Helsingin Kalliossa ja lähti jalkaisin tekemään tarkastuskierrosta vartiointikohteeseemme asuinkerrostaloon.

Rappukäytävään päästyään hänen huomionsa kiinnitti mieshenkilö, joka seisoi rapussa kookas reppu selässään.

Lundström puhutteli miestä, joka kertoi odottavansa talossa asuvaa henkilöä kotiin tulevaksi. Lundström päätteli heti, etteivät miehen puheet pitäneet paikkaansa ja että tämä oli asiattomasti päässyt sisään ja lähti ulos kadulle soittamaan poliisille. Poliisi ohjeisti Lundströmiä jututtamaan miestä ja pelaamaan aikaa, kunnes he ehtivät paikalle.

- Kaveri tajusi heti, kun lähdin rapusta kadulle, että soitan poliisit. Kun menin rappuun takaisin, hän lähti ulos. Seurasin häntä muutaman kadunvälin Aleksis Kiven kadulta Vaasankadulle ja soitin uudestaan poliiseille, jotta he osaavat paikallistaa meidät. Kaveri  yritti vielä päästä karkuun pelottelemalla minua juoskemalla päin, uhkailemalla sanallisesti sekä kaivamalla reppuaan. Pidin sopivan turvavälin, joten temput eivät onnistuneet, Lundström kertaa tapahtunutta.

Pian paikalle saapui kaksi poliisipartiota ja he ottivat miehen huostaansa. Kunniallisissa aikeissa mies ei ollut. Hänen repustaan löytyi muun muassa erilaisia epäiltyjä huumausaineita, nimilista, veitsiä ja sorkkarauta, käy poliisin tiedotteesta ilmi.

Poliisin mukaan miestä epäillään huumausainerikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, murtovälineen hallussapidosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Lundströmin ansiokas toiminta esti mahdolliset murto- ja varkausvahingot, väkivallanteot ja muut laittomuudet. Mtv3:n uutissivusto huomioi myös tapahtuman uutisena.