Skip to main content

Arjen sankaritekoja - Myymälävarkaus muuttui ryöstöksi Lohjalla

Lohjan Prismassa myymälävarkaus muuttui ryöstöksi, miehen käytettyä väkivaltaa omaisuutta anastaessaan. Vartijoidemme nopea toiminta ja saumaton yhteistyö ratkaisevassa roolissa tilanteen selvittämisessä.

Lauantaina 9.5. Lohjan Prismassa vartijamme huomasivat jo entuudestaan vaaralliseksi tunnetun henkilön keräävän tuotteita hyllystä ja piilottavan niitä vaatteisiinsa. Vartijat seurasivat tilannetta ja kun henkilö ei maksanut tuotteita kassalla, he ottivat miehen kiinni heti kassojen jälkeen Prisman aulassa. Kiinniotettu teki voimakasta vastarintaa ja löi vartijoita useita kertoja. Vartijamme joutuivat antamaan miehelle oc-sumutetta ja saivat hänet taltutettua.

Kiinniotossa olivat mukana kohteen vartija, kohde-esimies, patrol-vartija sekä kaksi kaupassa asioimassa ollutta vapaavuoron vartijaa. Pahimmin osumia saanut kohde-esimies oli taas sunnuntaina työvuorossaan samassa kohteessa, kunhan oli käynyt ensin sairaalan ensiavussa tarkistuttamassa vammansa.

Ryöstösaalis merkittävä

Asiaa tutkitaan myymälävarkauden sijasta nyt ryöstönä, koska mies käytti väkivaltaa omaisuutta anastaessaan. Miehen hallusta löydettiin anastettuja puhelimia ja vaatteita. Anastettu ja takaisin saatu tavara oli tälläkin kertaa arvokasta. Rikoksesta epäilty noin 20-vuotias mies toimitettiin kiinniotettuna Lohjan poliisiasemalle.

Tapahtumassa korostui vartijoidemme avunanto, kollegiaalisuus ja sitoutuneisuus myös vapaavuoron vartijoilta, jotka ryhtyivät vapaa-ajallaan auttamaan ja rauhoittelivat tapahtuman aikana ympäristöä. Vartijamme varmistivat vielä Prisman ja apteekin henkilökunnan tunnelmat tapahtuman jälkeen ja mahdollisen jälkihoidon tarpeen.