Skip to main content

Arjen sankaritekoja - Elvytystilanne kuntokeskus Fressissä

Tammikuun 10. päivä illansuussa kauppakeskus Iso Omenan kuntokeskus Fressissä mieshenkilö sai sairauskohtauksen.

Fressin työntekijä ilmoitti järjestyksenvalvojillemme, että kauppakeskuksessa pitäisi kuuluttaa lääkäriä, koska heidän asiakkaansa oli saanut todennäköisesti sydäninfarktin. Koko Iso Omenan turvallisuushenkilöstömme, Sami, Ole, Eero, Hanna ja Antti saivat asiasta tiedon ja market-vartijan tehtävissä toimiva Antti lähti välittömästi ensiapureppu ja defibrillaattori mukanaan Fressiin.

Paineluelvytys aloitettiin

Mieshenkilö oli tuupertunut kuntopyörää polkiessaan ja makasi tajuttomana maassa. Fressin henkilökunta oli jo avannut linjan hätäkeskukseen ja ambulanssia odotettiin paikalle. Kaksi kuntokeskuksen asiakasta oli aloittanut paineluelvytyksen, kun Sami, Ole ja Eero saapuivat paikalle ja jatkoivat sitä. He asettivat defibrillaattorin miehen rintakehään analysoimaan elintoiminnot. Defibrillaatorin neuvoman iskun jälkeen miehet jatkoivat paineluelvytystä. Toisen defibrillaatorin iskun jälkeen pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat ja jatkoivat ensiapua.

Henkilökuntamme auttoi koko ajan pelastusyksikköjä toimenpiteissä, ohjasivat lääkintäyksiköt tapahtumapaikalle ja varmistivat heille työrauhan. Myös lääkintähelikopteri Finnhems saapui paikalle tuoden mukanaan lääkärit. Mies virkosi lääkärien ollessa paikalla ja palasi tajuihinsa.

Henkilökuntamme saattoi lääkintä- ja pelastusyksiköt pois kiinteistöstä turvaten heille esteettömän kulun ja keskusteli Fressin henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa tapauksesta varmistaen, että kaikki oli kunnossa poikkeustilanteen jälkeen. Myös oma henkilökuntamme kävi tapauksen läpi ja raportoi siitä esimiehelleen.

Hyvästä työstä kiitokset

Parhaimmat kiitokset hienosti ja ammattitaitoisesti hoidetusta hengenpelastuksesta ja sitä avustavista tehtävistä tulivat Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta, Fressin henkilökuntavastaavalta sekä sairauskohtauksen saaneen henkilön omaiselta.

 

”Hei,

Eilen 10.1.2016 Ison-Omenan Fressi kuntokeskuksessa sattui sairaskohtaus, jossa ensihoito henkilöstön lisäksi oli paikalla myös Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen yksikkö ja FinnHems-lääkäri helikopteri.

Vartioidenne toiminta oli onnettomuudessa, pelastuslaitoksen toiminnan tukemisessa sekä ihmisten ohjaamisessa erinomaista! Ison-Omenan vartijahenkilöstö on muutenkin havaittu päteväksi ja asiantuntevaksi yhteistoiminnassa pelastuslaitoksen kanssa.

YT

Pelastustoimintaa tilannepaikalla johtanut

Antti Pennanen

Vs.paloesimies

Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitos

Työvuoro 4”

 

”Tervehdys,

Meillä oli Sunnuntaina illalla tiukat paikat, kun yksi asiakkaistamme sai äkillisen sydänkohtauksen kesken liikuntahararjoittelunsa

Paikalla olleet kaksi asiakastamme aloittivat tässä välittömästi painalluselvytyksen ja meidän ohjaajamme Tiina hälytti apua

Paikalle nopeasti tuli seuraavat vartijat: Eero, Sami, Ole, Antti ja Hanna.

Näiden viiden henkilön nopean ja tarkan toiminnan ansiostamme asiakkaamme pelastui ja näin ollen tulee mitä todennäköisimmin taas jossain vaiheessa treenaamaan.

Lisäksi nämä yllämainitut henkilöt jäi vielä kaiken tapahtuneen jälkeen paikan päälle jututtamaan muita paikalla olleita asiakkaita ja teki erittäin arvokasta "debriefing" -työtä, jolla varmistettiin, että muut asiakkaamme pärjää tämän traumaattisen kokemuksen kanssa.

Haluan siis omasta ja koko yrityksemme puolesta kiittää näitä yllämainittuja henkilöitä ripeästä ja taitavasta toiminnasta, jolla suurella todennäköisyydellä pelastettiin ihmishenki

Erikoismaininnan haluan vielä antaa empaattisen pelisilmän käytöstä ja sivullisten huomioinnista

Hienoa työtä!!

 

Kunnioittaen

Lari Pakkanen

Keskusvastaava”