Skip to main content

Vartijamme nopea toiminta pelasti henkilön palavasta talosta

Työntekijämme nopean ja ammattitaitoisen toiminnan ansiosta omakotitalon asukas saatiin viime hetkellä pelastettua palavasta talosta.

Julkaistu
29 joulukuuta 2021 18:09

Työntekijämme Pekka Portin sai aamuyöllä palohälytyksen omakotitalosta Vaasassa. Portin saapui ripeästi kohteeseen ja varmisti välittömästi, ettei omakotitalon sisällä ole ketään. Talon ikkunat olivat täysin savun peitossa, eikä sisälle nähnyt. Portin koputteli ovia ja ikkunoita ja juuri kun hän oli valmis murtamaan oven, tuli asukas ulos talosta. Oven avauksen yhteydessä sisältä pöllähti suuri määrä savua.

Ulos tullut mies oli hyvin sekavassa tilassa ja Portin vei hänet loitommaksi talosta. Portin varmisti vielä, ettei sisällä ollut muita ihmisiä ja soitti hätäkeskukseen, pyytäen ambulanssin sekä palokunnan paikalle.

Pelastettu asukas koitti toistuvasti päästä takaisin sisälle taloon, mutta Portin esti tilanteet, samalla altistuen useamman kerran savuun. Lopulta Portin sai siirrettyä asukkaan pois välittömästä vaarasta ja ambulanssin saapuessa mies sai ensiapua. Sairaanhoitajan mukaan Portin oli pelastanut toiminnallaan miehen hengen.

Ensiapuhenkilökunta tarkasti myös Portin voinnin ja päätti kuljettaa hänet sairaalaan lisätutkimuksiin. Hänellä todettiin lievä häkämyrkytys, mutta Portin pääsi kotiin vielä samana päivänä. Myös sairaalahenkilökunta totesi Portinin pelastaneen miehen hengen.