Skip to main content

Työntekijöidemme valppaus esti palon leviämisen tavarataloon

Oulussa Kauppakeskus Valkean wc-tiloissa sytytettiin ilkityönä pyyherullat tuleen. Työntekijämme valppaus esti palon leviämisen tavarataloon.

Julkaistu
10 kesäkuuta 2021 12:43

Järjestyksenvalvojamme löysi tarkastuskierroksella kauppakeskus Valkeassa Sokos Herkun wc-tiloista kaksi nuorta meikkaamassa ja nauttimassa alkoholia. Lavuaarin vieressä oleva pyyherulla oli tulessa. Järjestyksenvalvojamme käskytti nuoria pysymään paikoillaan ja sammutti samalla palavan pyyherullan käsin ja veden avulla. Hän raportoi tilanteesta hälytyskeskukseen.

Sammutuksen jälkeen kävi ilmi, että myös toisessa wc-tilassa oli pyyherulla liekeissä. Palo oli edellistä isompi. Työntekijämme soitti uudestaan hälytyskeskukseen ja haki wc-tilojen ulkopuolelta jauhesammuttimen, jolla sai palon sammutettua. Tässä vaiheessa nuoret olivat juosseet karkuun.

Sammutuksen jälkeen pelastuslaitos saapui paikalle ja tarkasti wc-tilat. Paikalle saapui myös piiriautomme, joka esti asiakkaiden pääsyn Kesäkadulle. Kesäkatu yhdistää kauppakeskuksen ja Sokos Herkun. Kauppakeskuksen CityPatrol-vartijamme avustivat tilanteessa, ohjeistaen Herkun henkilökuntaa estämään asiakkaiden pääsyn kauppaan ja valvoen kauppakeskusta sillä aikaa, kun järjestyksenvalvojamme oli ensihoidon tarkastettavana. Järjestyksenvalvojamme altistui tilanteessa palokaasuille ja jauhesammuttimen jauheelle.
Kiinteistöhuolto siivosi palon jäljet ja paikalle saapuneet poliisit hakivat valvomosta tekijöistä alustavat tallenteet. Teosta käynnistetään rikostutkimus. Tapahtumasta uutisoi myös eri mediat.