Skip to main content

Sairauskohtaus liikuntakeskuksessa

ärjestyksenvalvojamme saivat liikuntakeskuksen henkilökunnalta ilmoituksen, että asiakas oli tuupertunut kuntopyörän päälle ja menettänyt tajuntansa. Järjestyksenvalvojat kehottivat henkilökuntaa soittamaan hätäkeskukseen ja lähtivät paikalle. Järjestyksenvalvojamme Nico ja Juuso riensivät paikalle ensiapulaukun kanssa. Sairauskohtauksen saanut he

Julkaistu
15 elokuuta 2017 23:00

Järjestyksenvalvojamme saivat liikuntakeskuksen henkilökunnalta ilmoituksen, että asiakas oli tuupertunut kuntopyörän päälle ja menettänyt tajuntansa. Järjestyksenvalvojat kehottivat henkilökuntaa soittamaan hätäkeskukseen ja lähtivät paikalle.

Järjestyksenvalvojamme Nico ja Juuso riensivät paikalle ensiapulaukun kanssa. Sairauskohtauksen saanut henkilö makasi maassa ja liikunta-keskuksen henkilökunta sekä paikalla olleet kaksi muuta asiakasta olivat jo käynnistäneet elvytystoimet. Kaksi muuta asiakasta olivat ensihoitaja ja lääkäri. Myös elvytettävän henkilön puoliso oli paikalla.

Järjestyksenvalvojat liittyivät mukaan painelu- ja puhalluselvytykseen. Elvytys tuotti tulosta ja henkilö rupesi reagoimaan hieman ja veti satunnaisia henkäyksiä itse. Kolmas järjestyksenvalvojamme Niko tuli myös paikalle tuoden mukanaan defibrillaattorin, joka asennettiin henkilölle. Defibrillaattori ehti antaa henkilölle ensimmäisen sykäyksen, kun ambulanssin ensihoitajat saapuivat järjestyksenvalvojiemme opastamina paikalle, ja vaihtoivat tilalle oman laitteensa. Mies sai vielä kaksi sykäystä ja hänen elintoimintonsa rupesivat hiljalleen palaamaan. Hän oli osittain tajuissaan, mutta vielä sekava.

Järjestyksenvalvojamme auttoivat potilaan kuljetuksessa hissillä ulkona odottavaan ambulanssiin. Samaan aikaan yksi järjestyksenvalvojista varmisti liikuntakeskuksen henkilökunnan tunnelmat ja selvitti, että heillä on mahdollisuus tilanteen jälkipuintiin