Skip to main content

Palavan henkilön pelastus Kampin keskuksessa

Järjestyksenvalvojamme Olli Leimuvirta reagoi välittömästi tilanteeseen ja veti soihtuna palavan henkilön vessasta ulos lattialle ja taputteli paljain käsin liekkejä sammuksiin.

Julkaistu
10 joulukuuta 2019 10:09

 

Kampin kauppakeskuksessa 29.4.2017 Securitaksen valvomoon tuli tieto kauppakeskuksessa syttyneestä tulipalosta. Tieto ilmoitettiin välittömästi kentällä liikkuneelle järjestyksenvalvojallemme, joka lähti tarkastamaan tilannetta ja paikallisti palon tulevan Suurtarinkäytävän WC-tiloista. Hän avasi wc-tilan oven, jolloin sisältä leimahti musta savupilvi.

Savupilven keskellä seisoi ilmiliekeissä oleva ihminen. Järjestyksenvalvojamme Olli Leimuvirta reagoi välittömästi tilanteeseen ja veti soihtuna palavan henkilön vessasta ulos lattialle ja taputteli paljain käsin liekkejä sammuksiin. Paikalla olleen sivullisen avustamana Leimuvirta kaatoi myös uhrin päälle vettä. Palaminen saatiin loppumaan.

- Tilanne oli täysi yllätys. Kun lähdin tarkastamaan palon syytä, olin varautunut ilkivaltaan. Oletin jonkun tupakoivan vessassa. Mutta, kun avasin oven ja näin palavan ihmisen, ei siinä paljon ehtinyt tuumailemaan. Toimin vaistonvaraisesti. Ryhdyin välittömästi paljain käsin taputtelemaan liekkejä tukahduttaakseni ne. Samalla pidin yhteyttä valvomoon tilanteesta ja ohjasin sivullisia loitommaksi, Lehmusvirta kertaa tapahtunutta.
Uhri oli tapahtumahetkellä vielä tajuissaan, mutta menetti tajuntansa pelastushenkilöstön saapuessa paikalle.

Kampin kauppakeskus on laaja alue ja järjestyksenvalvojamme saivat nopeasti paikallistettua kohteen ja ryhtyivät välittömästi toimenpiteisiin estääkseen lisävahingot niin uhrille kuin kiinteistölle. Toiminta oli esimerkillistä ja suoritettiin yhteistyössä Citypatrol -yksikkömme kanssa.