Skip to main content

Nopea elvytys pelasti ihmishengen

Julkaistu
28 marraskuuta 2018 23:00

Keskiviikkona 18.11 aamupäivällä Helsingin oikeustalossa Salmisaaressa neljännen kerroksen aulassa, asiakkaana ollut mies sai sairauskohtauksen. Hän alkoi korisemaan ja valahti penkille makaamaan.

Vartijamme kuulivat ensimmäiseen kerrokseen avunhuudot ja juoksivat nopeasti paikalle. Miehen vieressä istunut naisasiakas oli muiden avustuksella ehtinyt laskea miehen maahan ja aloittanut paineluselvytyksen.

Vartijamme jatkoivat elvytystä vuorotellen keskenään. Yhteys hätäkeskukseen oli auki koko ajan ja ambulanssi tilattu heti.Toinen vartijoista meni pihalle ambulanssia vastaan ja ohjasi heidät potilaan luokse. Lääkäriyksikkö jatkoi omilla laitteillaan miehen elvytystä ja vartijoidemme avustuksella potilas siirrettiin tavarahissillä pihalle ja siirrettiin ambulanssiin ja jatkohoitoon sairaalaan.

Iltapäivällä Helsingin pelastuslaitokselta soitettiin oikeustalolle ja kiitettiin esimerkillisestä pelastushenkilöstön opastuksesta paikalle ja avustuksesta potilaan poiskuljettamisessa. He myös mainitsivat, että hyvin todennäköisesti ilman heti aloitettuja elvytystoimia potilas olisi kuollut. Samoin ensiapupaikan rauhoittaminen uteliailta katseilta ja liikkumiselta sai pelatushenkilöstöltä kiitosta.

Mies toipuu kuulemma täysin.