Skip to main content

Järjestyksenvalvojamme kiinniottivat tekijän, joka pahoinpit

Julkaistu
09 joulukuuta 2020 10:05

Maanantaina 26.6. kauppakeskus Lippulaivassa järjestyksenvalvojamme Antti Lahdenperä ja Nikolas Vistala näkivät valvontakameroista kahden nuoren miehen pahoinpitelevän vanhempaa miestä kauppakeskuksen hissiaulassa.

Matkalla paikalle he saivat asiasta ilmoituksen myös kauppakeskuksen henkilökunnalta ja tiedon, että tekijät ovat poistuneet parkkihalliin. Järjestyksenvalvojat lähtivät parkkihalliin ja havaitsivat pahoinpitelijät. Pahoinpitelijät lähtivät juosten karkuun havaittuaan lähestyvät järjestyksenvalvojat. Järjestyksenvalvojat juoksivat perään ja saivat toisen tekijöistä kiinni. Henkilö kiinniotettiin pahoinpitelystä.

Toinen tekijä onnistui piiloutumaan parkkihalliin. Häntä etsittiin jonkin aikaa tuloksetta. Kiinniotettu vietiin hissiaulaan, jossa uhri tunnisti pahoinpitelijänsä.

Tekijä kuljetettiin kauppakeskuksen kiinniottotilaan, jossa suoritettiin turvallisuustarkastus. Järjestyksenvalvoja Vistala jäi valvomaan kiinniotettua ja järjestyksenvalvoja Lahdenperä palasi uhrin ja silminnäkijöiden luokse.

Järjestyksenvalvojat olivat yhteydessä hätäkeskukseen ja kertoivat tilanteen. Pahoinpitelyn uhri kertoi oman näkemyksensä tapahtuneesta sekä saamistaan vammoista. Lisäksi hän pyysi lääkinnällistä hoitoa. Silminnäkijöiden yhteystiedot kirjattiin ylös ja luovutettiin paikalle saapuneelle poliisipartiolle. Järjestyksenvalvojat avustivat paikalle saapunutta poliisia ja ensihoitajia tapahtuman selvittämisessä ja luovuttivat poliisille tapauksesta kameratallenteet.