Skip to main content

Kaasusumutinkoulutus

Kaasusumutinkoulutus ammattikäyttöön (5 h) on tarkoitettu viranomaisille, vartijoille, järjestyksenvalvojille, lipuntarkastajille, konduktööreille, pysäköinninvalvojille ja vastaaville ammattiryhmille joiden työolosuhteissa esiintyy korostuneesti väkivallan uhkaa.

Ammattiryhmät joille kaasusumutin on määritelty lainsäädännössä voimankäyttövälineeksi, ovat pääsääntöisesti velvoitettuja suorittamaan voimankäytön yleisen osan koulutuksen (6h) ennen osallistumistaan kaasusumutinkoulutukseen. Vartijoilta ja järjestyksenvalvojilta edellytetään lisäksi myös voimankäytön kertauskoulutuksen suorittamista vuosittain säilyttääkseen kaasusumuttimen kantamisoikeuden. 

Järjestämme kaasusumutinkoulutuksia myös ammattiautoilijoille ja yksityishenkilöille, joille viranomainen on suositellut kaasusumuttimen hankkimista tai joiden työympäristössä esiintyy jatkuvaa väkivallan uhkaa. 

Koulutumme kaasusumutinkoulutuksia ammattimaisesti avoimilla kursseilla. Koulutamme tilauksesta voimankäyttökoulutuksia koko valtakunnan alueella. 

Kaasusumutinkoulutuksessa harjoitellaan käyttämään kaasusumutinta oikeaoppisesti käyttäjälle turvallisena voimankäyttövälineenä sekä kaasusumuttimen käyttöä hätävarjelutilanteessa puolustustarkoituksessa. Kaasusumutinkoulutukseen sisältyy kirjallinen koe ja näyttökoe. 

Koulutuksen sisältö:

  • kaasusumutin voimankäyttövälineenä
  • kaasusumuttimen turvallinen käsittely
  • kaasusumutinta käsittelevä lainsäädäntö
  • kaasusumuttimen oikeaoppinen käsittely ja kantaminen
  • sumutetun henkilön ensiapu
  • kaasusumuttimen esiinotto-, käsittely- ja riistonestoharjoitteet
  • kirjallinen koe ja näyttökoe kaasusumuttimen käsittelytaidoista

Ilmoittaudu koulutukseen!

Tutustu avoimiin kursseihimme ja ilmoittaudu mukaan.

Katso avoimet kurssit