Skip to main content

Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Järjestyksenvalvojan peruskurssi (40 h) on suoritettava, mikäli haluat työskennellä järjestyksenvalvojana esimerkiksi yleisötapahtumissa, urheilutapahtumissa, ravintoloissa, laivalla tai leirintäalueella. Koulutuksen jälkeen lupaa toimia järjestyksenvalvojana haetaan poliisilta.

Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta toimialueellaan. Järjestyksenvalvojan tehtävissä voi toimia poliisin hyväksymä nuhteeton 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssin. Poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetetuilta järjestyksenvalvojilta edellytetään lisäksi vartijan peruskoulutuksen suorittamista.

Järjestyksenvalvojan peruskurssin koulutusohjelma on sisäministeriön määrittelemän sisällön mukainen. Koulutukseen sisältyy teoriakoulutuksen lisäksi voimankäytön ja turvallisuustarkastusten harjoittelua sekä ensiapu-, pelastus- ja alkusammutuskoulutusta.

Järjestyksenvalvojakurssin suorittaminen edellyttää paikallaoloa kaikkina kurssipäivinä ja mitään koulutusosiota ei voida hyväksilukea tai korvata itseopiskelulla. Järjestyksenvalvojakurssin suorittamisen jälkeen saat koulutustodistuksen, jolla voit hakea järjestyksenvalvojakorttia poliisilta.

Ilmoittaudu koulutukseen!

Tutustu avoimiin kursseihimme ja ilmoittaudu mukaan.

Avoimet kurssit

Kysy lisää koulutuksistamme ja palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta