Järjestyksenvalvojakoulutukset

Oletko kiinnostunut järjestyksenvalvojan tehtävistä esimerkiksi yleisötapahtumissa, urheilutapahtumissa, ravintoloissa, laivoilla tai leirintäalueilla?

Järjestyksenvalvoja 

Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta toimialueellaan. Järjestyksenvalvojan tehtävissä voi toimia poliisin hyväksymä nuhteeton 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssin ja kurssikokeen.

 

Poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettu järjestyksenvalvoja

Voit kohdata vartijan asusteisiin pukeutuneen, mutta järjestyksenvalvojan tunnuksilla varustetun henkilön esimerkiksi joukkoliikenneasemalla tai kauppakeskuksessa. Tällöin järjestyksenvalvoja toimii poliisin tai rajavaltiolaitoksen toiminnan tukena toimeksiantoalueellaan järjestyksenpidollisissa tehtävissä. Tällöin järjestyksenvalvojalta edellytetään voimassaolevaa hyväksyntää järjestyksenvalvojaksi sekä vartijan peruskoulutuksen suorittamista.

 

Järjestyksenvalvojan voimankäyttövälineet

Järjestyksenvalvojakurssin hyväksytysti suorittanut saa oikeuden kantaa käsirautoja ja patukkaa järjestyksenvalvojan työtehtävissä. Kaasusumuttimen osalta järjestyksenvalvojan tulee suorittaa erillinen fyysisen voimankäytön perusteet -koulutus (6h) sekä kaasusumuttimen käyttäjäkoulutus (5h). Lisäksi järjestyksenvalvoja voi suorittaa erillisen voimankäytön lisäkoulutuksen (16h). Viranomaisen avuksi asetettu järjestyksenvalvojan voi lisäksi kantaa teleskooppipatukkaa suoritettuaan teleskooppipatukan käyttäjäkoulutuksen (5h). Jokaisesta kurssista tulee hakea poliisilta hyväksyntä ja merkintä järjestyksenvalvojakorttiin. 

Järjestämme kuukausittain avoimia järjestyksenvalvojan peruskursseja, joille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta turvallisuusalalta. Jos taas järjestyksenvalvojakorttisi voimassaolo on päättymässä, voit osallistua kuukausittain järjestettävään järjestyksenvalvojan kertauskoulutukseen. Järjestämme myös avoimia järjestyksenvalvojan voimankäyttökoulutuksia säännöllisesti. Tutustu avoimiin kursseihin koulutuskalenterissamme.

 

Kurssitarjontamme

Tutustu avoimiin kursseihimme!

Avoimet kurssit

Kysy lisää koulutuksistamme ja palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta