Skip to main content

AVEKKI-koulutus

Ennaltaehkäisystä huolimatta väkivaltatilanteet syntyvät useimmiten yllättäen. Tämän vuoksi yksittäisillä, paikalla olevilla työntekijöillä tulee olla hyvät henkilökohtaiset valmiudet kohdata näitä nopeasti kehittyviä ja erittäin vaikeita, traumaattisia sekä voimia kuluttavia tilanteita.

AVEKKI-toimintaprosessi alkaa jo toimintaympäristön ja siellä asioivien henkilöiden aktiivisesta tarkkailusta, jotta mahdollisesti ilmenevä väkivallan uhka havaitaan ajoissa. Toimintaprosessi päättyy väkivallan uhan tai väkivaltaisuuden hallintaan ja sen jälkeen tapahtuvaan toiminnan päättämiseen, arvioimiseen, jälkikäsittelyyn ja tapahtuneesta oppimiseen.

AVEKKI-koulutuksessa keskeisemmiksi painopistealueiksi on valittu aggressiivisuutta ja väkivaltaa käytännössä kohtaavan yksittäisen työntekijän ryhmätyötaitojen harjaannuttaminen.

AVEKKI-toimintatapamalli ja sen toimintaprosessi tarjoaa väkivaltaisen käyttäytymisen hallinnassa tarvittavan tiedon ja osaamisen. Tavoitteena on oman yksilöllisen teoriatiedon ja käytännön osaamisen vahvistaminen sekä jo aiemmin opitun osaamisen päivittäminen.
Koulutus on tarkoitettu väkivaltatilanteiden uhassa oleville. Koulutuksen kesto on 12 tuntia (6+6).

 

Koulutuksen sisältö:

  • väkivallan uhan tai väkivallan havaitseminen
  • oman tunnetilan haltuunotto
  • tilanteen ja yhteistyötarpeen arviointi
  • toimintatavan valinta
  • intervention toteutuminen
  • tarvittavat jatkotoimenpiteet
  • toiminnan arviointi ja siitä oppiminen


AVEKKI-kouluttaja voi muokata koulutuksen sisältöä parhaaksi katsomallaan tavalla työyhteisöön sopivaksi luennon ja käytännön harjoitteiden osalta.

Kysy lisää koulutuksistamme ja palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta