Skip to main content

24Koti-blogi

Harkitsetko älylukon hankkimista kotioveesi? Tarjoamamme älylukot tuovat helpotusta arkeen, sillä ne mahdollistavat oven lukituksen hallinnoimisen etänä.

On helppo ymmärtää, miksi älylukot ovat saavuttaneet suuren suosionsa: Sinun ei tarvitse pähkäillä tuliko ulko-ovi lukittua vai ei, sillä voit tarkistaa asian sovelluksemme kautta ja lukita oven tarvittaessa etänä. Säästyt myös vara-avaimien teettämiseltä, kun voit päästää vieraat sisään sovelluksen avulla – missä päin maailmaa oletkin.

Miksi minun kannattaisi hankkia älylukko?

Tarjoamamme älylukot mahdollistavat oven lukituksen avaamisen etänä esimerkiksi mobiililiittymän avulla. Securitaksen 24Koti-hälytysjärjestelmän avulla voidaan niin rikosilmoitusjärjestelmä kuin oveen asennettu älylukkokin automatisoida kytkeytymään pois päältä aina kotiin saapuessasi. Automatisoidut toiminnot perustuvat järjestelmän kykyyn havaita puhelimesi Bluetooth.

Olen poissa kotoa ja epäilen ulko-oven lukituksen jääneen auki. Onko älylukosta apua tällaisessa tilanteessa?

Älylukko on suunniteltu palvelemaan juuri tämänkaltaisissa tilanteissa. Pystyt tarkistamaan asian helposti joko mobiilisovelluksen tai tietokoneen selaimen kautta toimivan sovelluksen avulla. Sovellus mahdollistaa älylukon sulkemisen ja avaamisen etänä.

Onko älylukko asennettavissa kaikkiin lukkoihin?

Tarjoamamme älylukot on tarkoitettu suurimpaan osaan Abloy-merkkisiä lukkoja.

 

Milla tavoilla älylukko voidaan avata?

Älylukko voidaan avata perinteisesti avaimella, mobiilisovelluksella sekä tietokoneen selaimen kautta toimivalla sovelluksella. Monikäyttöisyyden ansiosta vältyt avainnipun kantamiselta ja etsimiseltä!

Onko älylukosta apua, jos haluan lomani aikana päästää tuttavani kotiini kastelemaan kukkia?

Kyllä on. Vaihtoehtoja on kaksi: voit avata hänelle oven joko itse etänä tai antaa hänelle tilapäisen oikeuden käyttää järjestelmää ja avata älylukon sovelluksen avulla. Lomalle lähtiessäsi sinun ei tarvitse enää toimittaa vara-avaimia apuansa tarjoaville tuttavillesi. Myös ovimaton alle piilotetut avaimet jäävät historiaan.

Tiesitkö muuten, että kotisi ulko-oveen voidaan asentaa myös turvakameralla varustettu ovikello? Ovikellon soidessa pystyt näkemään ovellasi seisovan henkilön sovelluksen kautta ja päästämään hänet halutessasi sisään.

Mitä voimanlähdettä älylukot käyttävät? Toimiiko älylukko sähkökatkoksen aikana?

Tarjoamamme älylukot ovat paristokäyttöisiä. Sähkökatkokset eivät näin ollen vaikuta älylukon toimivuuteen.

Onko ovi avattavissa silloinkin, kun älylukon paristoista on loppunut virta?

Kyllä. Ensinnäkin ovi on avattavissa aina myös avaimella. Vaikka oveen asennettaisiinkin älylukko, säilyy itse lukko ja avainpesä oven ulkopuolella ennallaan.

Pystynkö näkemään jostain, että älylukon paristojen virta on pian loppumassa?

Kyllä, voit seurata paristojen varaustilannetta esimerkiksi selainsovelluksen kautta. Myös itse laite alkaa ilmoittelemaan, kun paristojen varaus putoaa tietylle tasolle. Tällöin sinulla on vielä hyvin aikaa vaihtaa paristot, ennen kuin älylukko lakkaa toimimasta.