Skip to main content

Palkkaus ja työskentelyajat

Alla on muutamia yleisimpiä palkkaukseen ja työskentelyaikoihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen.

Kuinka paljon vartijoille maksetaan palkkaa?

Vartijan palkka koostuu peruspalkasta ja lisistä, jotka on määritelty työehtosopimuksessa. Peruspalkka määräytyy työtehtävän vaativuuden sekä työskentelypaikkakunnan mukaan ja vaihtelee noin 1 773 €:n ja 2 324 €:n välillä kuukaudessa työsuhteen ollessa kokoaikainen. Lisiä maksetaan ilta-, yö-, lauantai- ja sunnuntaitunneista, ja ne saattavat muodostaa merkittävänkin osa kokonaispalkasta.


Millaisina aikoina vartijat työskentelevät?

Työskentelyajat riippuvat täysin työtehtävästä ja toimeksiannosta. Osa tehtävistä ajoittuu virastojen, myymälöiden ja toimistojen aukioloaikoihin, kun taas esimerkiksi sairaalassa vartijoita tarvitaan vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.


Onko Securitaksella tarjota sekä kokoaikaisia, osa-aikaisia että keikkatöitä?

Vuoden 2014 lopussa vartiointihenkilöstöstämme noin puolet oli kokoaikaisia ja puolet osa-aikaisia, joiden kanssa on sovittu tietty työtuntimäärä. Osa-aikaisesta henkilöstöstämme osa toimii ns. erikseen töihin kutsuttavina työntekijöinä, joihin otetaan yhteyttä työvoimatarpeen ilmaantuessa. Vartijan työ sopii siis hyvin esim. opiskelijoille.


Työskentelevätkö vartijat yksin, pareittain vai ryhmissä?

Pääsääntöisesti vartijat työskentelevät yksin. On kuitenkin joitain tehtäviä, joissa työ tehdään aina pareittain. Vaikka vartija työskenteleekin yksin, on hänellä yksikkönsä tuki takanaan.

Ota meihin yhteyttä!

Virhe noudettaessa captcha-kuvaa

Henkilötietojasi käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti. Lähettämällä täytetyn lomakkeen hyväksyt antamiesi henkilötietojen käsittelyn Securitaksen toimesta.