Tietosuojakäytäntömme

Securitas kunnioittaa henkilöiden yksityisyyden ja henkilötietojen suojaa ja on sitoutunut suojaamaan henkilötietoja lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa ne menettelytavat, joita sovelletaan Securitaksen asiakkaistaan keräämiin henkilötietoihin.

Tietosuojakäytäntö Suomen Securitas-yhtiöissä

Tämä tietosuojakäytäntö koskee Suomen Securitas-yhtiöitä Securitas Oy (1773518-5) sekä sen tytäryhtiöitä Securitas Events Oy (1903613-4), Securitas Palvelut Oy (2003399-3) ja Fenovi Oy (1090467-9). Pääkonttorimme sijaitsee osoitteessa Elimäenkatu 30, 00520 Helsinki. Kuulumme kansainväliseen Securitas-konserniin, jonka pääkonttori sijaitsee osoitteessa Lindhagensplan 70, Tukholma 102 28, Ruotsi.

Kuvaamme seuraavassa, miten käsittelemme keräämiämme tai antamiasi henkilötietoja. Tutustu kuvaukseen huolellisesti, jotta ymmärrät henkilötietoihisi liittyvät käytännöt.

Tietosuojaa koskevassa lainsäädännössä (vuosien 1988 ja 2003 tietosuojalaeissa muutoksineen ja EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa 25.5.2018 lähtien) tarkoitettu rekisterinpitäjä on Securitas Oy (jäljempänä ”Securitas”). Tietosuojavastaavamme edellä mainitun lainsäädännön tarkoittamassa merkityksessä on Mikko Kemppainen, mikko.kemppainen@securitas.fi.

Mitä tietoja keräämme sinulta?

Voit antaa meille tietoja seuraavilla tavoilla:

 • Olemalla meihin yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin. Pyydämme sinua antamaan vain niin paljon tietoja, kuin on tarpeen palvelujemme käyttämiseksi. Voit myös esittää sivustoamme tai palvelujamme koskevia kysymyksiä/ehdotuksia/kommentteja.
 • Täyttämällä osoitteessa www.securitas.fi (meidän sivustossamme) lomakkeita, jollainen on esimerkiksi Ota yhteyttä -lomake.
 • Hakemalla meille töihin. Meille antamiisi tietoihin voi kuulua ansioluettelo, saatekirje, nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ansioluettelon tulisi sisältää työhistoriaasi ja koulutukseesi liittyviä tietoja (suoritetut tutkinnot, aiemmat työpaikat, aiemmat työtehtävät, merkitykselliset palkinnot jne.). Pyydämme, ettet paljasta arkaluontoisia henkilötietoja (esim. sukupuoli, pituus, paino, terveystiedot, uskonto, filosofiset tai poliittiset uskomukset, raha-asioihin liittyvät tiedot).
 • Ostamalla Securitakselta turvallisuuspalveluita. Asiakkaat antavat meille tietoja, joista voi käydä ilmi työntekijän yhteystiedot, yhteyshenkilön nimi, sähköpostiosoite, toimipaikan osoite, puhelinnumero ja laskujen maksutiedot.

Miksi keräämme näitä tietoja?

Keräämme näitä tietoja voidaksemme markkinoida ja tarjota sinulle palvelujamme, parantaa sivustoamme sekä rekrytoida henkilökuntaa.

Käytämme näitä tietoja, jotta

 • voimme määrittää yrityksesi asiakkaaksi järjestelmissämme
 • voimme toimittaa edustamallesi yritykselle tilattuja turvallisuuspalveluita
 • voimme ottaa sinuun yhteyttä yhteisissä hankkeissa
 • työnhakijat voivat luoda työnhakijaprofiilin
 • voimme hallinnoida ja parantaa sivustoamme ja suorittaa sisäisiä toimintoja, kuten vianmääritystä, data-analyysejä, testausta, selvityksiä, tilastotutkimuksia ja kyselyjä
 • voimme parantaa sivustomme turvallisuutta
 • voimme toimittaa tietoja tuotteistamme ja palveluistamme, mikäli olet tilannut niitä.

Tietojesi käsittelyn oikeusperusteet ovat seuraavat:

 1. Käsittely on tarpeen kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöön panemiseksi tai tätä ennen pyytämiesi toimenpiteiden suorittamiseksi.
 2. Käsittely on tarpeen lakisääteisen velvoitteemme noudattamiseksi.
 3. Käsittely on tarpeen niiden laillisten etujen kannalta, joita edistämme antamalla sinulle palveluihimme liittyviä tarjouksia ja ehdotuksia ennen sopimuksen solmimista, mikäli tällaiset edut eivät ole ristiriidassa niiden omien etujesi tai perusoikeuksiesi tai -vapauksiesi kanssa, jotka edellyttävät tietojesi suojaamista.

Kenelle voimme luovuttaa näitä tietoja?

Saatamme jakaa tietosi valittujen liikekumppaneiden, toimittajien ja alihankkijoiden kanssa, jotta voimme tarjota palvelujamme sinulle tai asiakkaillemme. Näihin liikekumppaneihin voivat kuulua esimerkiksi verkkosivustomme ylläpidosta vastaava yritys tai muita IT-palveluja meille toimittavat yritykset. Mikäli
sopimuksen solmiminen kanssasi edellyttää luottotietojesi selvittämistä, luovutamme tietosi valitsemillemme luottotietoyrityksille.

Lisäksi saatamme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille seuraavissa tapauksissa:

 • Myymme tai ostamme jonkin liikeyrityksen tai sen osan, jolloin luovutamme henkilötietosi asianomaisen liikeyrityksen tai sen osan myyjälle tai ostajalle.
 • Kolmas osapuoli ostaa yrityksemme joko kokonaan tai olennaisilta osin, jolloin hallussamme olevat asiakastiedot siirtyvät muiden omaisuuserien mukana.
 • Meiltä edellytetään tietojesi luovuttamista tai jakamista lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai käyttöehtojemme tai muiden sopimustemme täytäntöön panemiseksi tai oikeuksiemme, omaisuutemme, turvallisuutemme, asiakkaittemme tai muiden tahojen suojelemiseksi. Tähän kuuluu myös tietojen vaihtaminen muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa petoksilta suojautumiseksi ja luottoriskien pienentämiseksi.
 • Osana yhteishanketta muiden Securitas-konserniin kuuluvien yritysten kanssa.

Tietojesi luovuttaminen

 • Saatamme luovuttaa henkilötietojasi Securitas-konserniin kuuluvalle yritykselle.
 • Saatamme luovuttaa tietojasi myös valikoiduille kolmansille osapuolille, kuten liikekumppaneille, toimittajille ja alihankkijoille, jotta nämä voivat panna täytäntöön heidän tai sinun kanssasi solmitun sopimuksen.

Alla on luettelo kolmansista osapuolista, joille voimme luovuttaa tietojasi ja peruste tietojen luovutukseen:

Nro Kolmannen osapuolen kuvaus Peruste
1 Muut Securitas-konserniin kuuluvat yritykset Voidaksemme toimia tehokkaasti ja tarjota sinulle palveluja tekemämme sopimuksen mukaisesti
2 Alihankkijat Voidaksemme toimia tehokkaasti ja tarjota palveluita tekemämme sopimuksen mukaisesti
3 Pilvipalvelujen tarjoajat Voidaksemme tallentaa yrityksen hallussa olevia tietoja laillisia liiketoimiamme varten
4 Varmuuskopiointipalvelujen tarjoajat Voidaksemme säilyttää tietoja laillisia liiketoimiamme varten
5 Tietojen arkistointi-/hävitysyhtiöt Voidaksemme toimia tehokkaasti laillisissa liiketoimissamme
6 IT-palveluntarjoajat Voidaksemme tallentaa tietoja, huolehtia IT-turvallisuudesta ja palveluongelmista sekä hoitaa laillisia liiketoimiamme
7 Kameravalvontajärjestelmät ja muut tekniset valvontajärjestelmät Voidaksemme toimia tehokkaasti laillisissa liiketoimissamme
8 Viranomaistahot Voidaksemme täyttää lakisääteiset velvoitteemme

Miten pitkään säilytämme tietojasi?

Tietojesi säilytysaika riippuu tietojen lajista ja niiden käyttötarkoituksesta. Emme säilytä tietojasi tarvetta tai sallittua aikaa pitempään.

Siirretäänkö tietojasi Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle?

Securitas ei siirrä mitään asiakkaiden / kolmansien osapuolien tietoja Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Mitkä ovat oikeutesi tietojesi suhteen?

Sinulla on seuraavat oikeudet:

 • Oikeus tarkastaa hallussamme olevat tietosi.
 • Oikeus vaatia meitä oikaisemaan virheelliset tietosi ilman aiheetonta viivytystä.
 • Oikeus vaatia meitä poistamaan hallussamme olevat tietosi, kun meillä ei enää ole tarvetta tai laillista perustetta säilyttää niitä, koska niitä ei enää tarvita, jotta voisit käyttää palvelujamme, tai koska olet peruuttanut antamasi luvan niiden käsittelyyn.
 • Oikeus vastustaa sitä, että käsittelemme tietojasi profilointi- tai suoramarkkinointitarkoituksessa.
 • Oikeus pyytää meitä antamaan tietosi siirrettävässä muodossa tai, mikäli se on teknisesti mahdollisesti, siirtämään tiedot toiselle taholle sillä edellytyksellä, että tämä ei johda muiden henkilöiden tietojen paljastumiseen.
 • Oikeus pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista.

Kun käsittelemme tietojasi suostumuksellasi, sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa antamasi suostumus. Ennen suostumuksesi peruutusta tehdyt käsittelytoimet pysyvät lainmukaisina.

Jos haluat tarkastaa hallussamme olevat tietosi, täytä tietopyyntölomake tästä linkistä. Tulosta lomake, tuo se täytettynä ja allekirjoitettuna johonkin Securitaksen Suomen toimipaikkaan. Todista henkilöllisyytesi lomakkeen vastaanottavalle Securitaksen edustajalle. Securitas toimittaa lomakkeen sisäisesti tietosuojatiimilleen, joka selvittää asian ja ottaa sinuun yhteyttä.

Voit tehdä paikalliselle valvontaviranomaiselle valituksen siitä, miten käsittelemme tietojasi. Suomessa valvontaviranomainen on Tietosuojavaltuutetun toimisto (http://www.tietosuoja.fi/fi/).

Kun sinusta tai yrityksestäsi tulee asiakkaamme, tekemämme sopimus edellyttää, että voimme käsitellä sinun tai sovittujen yhteyshenkilöiden tietoja, sillä tarvitsemme tiettyjä tietoja (esimerkiksi yhteystietoja) voidaksemme tarjota sinulle palvelujamme. Jos et tällöin halua, että käsittelemme tietojasi, emme ehkä voi tarjota palvelujamme sinulle.

Mitä tapahtuu, jos teemme muutoksia tietosuojakäytäntöömme?

Tämä ilmoitus voi muuttua ajan myötä. Mahdolliset muutokset päivitetään verkkosivustoomme, minkä jälkeen ne ovat voimassa. Lue tämä ilmoitus aina, kun käytät sivustoamme tai palvelujamme.

Miten voit olla yhteydessä meihin?

Voit olla yhteydessä meihin puhelimitse (+358 204 911), käyttämällä verkkosivustomme lomaketta tai lähettämällä sähköpostia (asiakaspalvelu@securitas.fi).

Tietosuojavastaavaamme Mikko Kemppaiseen saa yhteyden sähköpostitse (mikko.kemppainen@securitas.fi).