Väestönsuojanhoitajan koulutus

Poikkeusoloihin varautumisen kulmakivi on osaava henkilöstö. Kiinteistön väestönsuojan käyttöönottoon voidaan varautua kouluttamalla henkilökunnasta tai asukkaista väestönsuojanhoitajia.

Väestönsuoja on kiinteistön käyttäjille tarkoitettu suojatila, jonka tarkoituksena on suojata siellä oleskelevia henkilöitä ionisoivalta säteilyltä, myrkyllisiltä aineilta, asevaikutuksilta ja rakennussortumilta. Väestönsuojan käyttöön liittyy ylläpitoon ja käyttöönottoon liittyviä tehtäviä, joihin suositellaan varauduttavan ennalta kouluttamalla väestönsuojan tekniikkaan ja muuhun varustukseen perehtyneitä henkilöitä. Väestönsuoja tulee saada käyttökuntoon 72 tunnissa viranomaisen niin määrätessä.

Koulutuksen sisältö

Väestönsuojanhoitajan koulutuksessa tutustutaan väestönsuojan ylläpitoon ja käyttöönottoon liittyviin tehtäviin. Koulutus on suunnattu kaikille väestönsuojan ylläpidosta ja käyttöönotosta vastaaville henkilöille, kuten kiinteistöhuollon henkilöstölle, taloyhtiön asukkaille ja suojeluhenkilöstölle.

Väestönsuojanhoitajakurssin suorittanut henkilö voi toimia väestönsuojanhoitajana työpaikalla tai taloyhtiössä. Tehtävään on suositeltavaa kouluttaa useampia henkilöitä.

Tuotamme tilauksesta väestönsuojanhoitajakursseja kaikkialle Suomeen.

Tiedustelut sähköpostitse:

koulutus@securitas.fi

KOULUTUSKALENTERI