Fullsteam arvostaa asiakaspalvelua ja ammattitaitoa

Hartwall Areena on ääriään myöten täynnä. Fanit ovat kerääntyneet lavan reunalle nähdäkseen idolinsa mahdollisimman läheltä. Tunnelma on jännittävän odottava. Areena räjähtää huutoon, Cheek on saapunut lavalle.

- Kiertueen valmistelu alkoi jo hyvissä ajoin syksyllä. Ensimmäiseksi piti hankkia viranomaisluvat ja tutustua esiintymispaikkoihin. Lokakuusta joulukuuhun työmatkat suuntasivatkin Suomen eri paikkakuntien jäähalleihin, Cheekin Alpha Omega -kiertueen turvallisuudesta vastaava, Securitaksen turvallisuuspäällikkö Ari Solja kertoo.

Securitas vastasi kiertueen kokonaisturvallisuudesta. Laadimme tapahtumaan pelastus- ja turvallisuussuunnitelman sekä teimme riskienkartoitukset. Hoidimme tapahtumaan myös kaikki viranomaisluvat ja osallistuimme sidosryhmäpalavereihin. Omien järjestyksenvalvojien lisäksi toimitimme tapahtumaan myös turvallisuuspäällikön ja muun turvallisuusjohdon.

Turvallisuus on asiakaspalvelua

Cheekin Alpha Omege -kiertueen 15 jäähallikeikkaa sisältävän kokonaisuuden järjestäjänä toimi Fullsteam Agency Oy. Toimitusjohtaja Heidi Aho kiersi kaksi kuukautta esiintyjien mukana ympäri Suomea. Hän arvostaa turvallisuudessa ennen kaikkea hyvää asiakaspalvelua.

- Tärkein kriteeri turvallisuuskumppania valitessa on asiakaspalveluasenne. Se tulee aina ykkösenä, hän sanoo.

- Securitaksella on hyviä esimiehiä, joiden ammattitaitoon olen voinut luottaa. Mikä sovitaan se pidetään, hän jatkaa.

Aho korostaa myös Alpha Omega -kiertueen haasteellisuutta esiintymispaikkojen osalta.

- Jäähallit ovat haasteellisia esiintymispaikkoina, joten turvallisuussuunnitelman on oltava hyvä. Myös yhteistyön poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa täytyy toimia, hän painottaa.

Turvallisuuskumppanin täytyy myös osata joustaa, tietenkin turvallisuudesta tinkimättä, kun artisti tarvitsee liikkumavaraa esiintyessään.

- Hyvin on Securitaksen kanssa pystytty neuvottelemaan esiintyjien tarpeista. Kun asiat käydään etukäteen läpi, ei isompia yllätyksiä tule, Aho kertoo.

Turvallisuus Alpha Omega -kiertueen aikana

Jäähalleissa paikan päällä tehtäviimme kuului muun muassa esiintyjien ja avustajien takatilojen turvaaminen ja työrauhan varmistaminen, mikä käytännössä tarkoitti kulkulupapassien tarkastamista takatiloihin tulijoilta. Myös lavaturvallisuus eli artistien turvallisuus esiintyessä oli Securitaksen turvallisuusjohdon ja järjestyksenvalvojien vastuulla.

Jäähallien omat järjestyksenvalvojat pitivät huolta yleisöstä ja yleisten tilojen valvonnasta. Securitas johti myös heidän toimintaansa. Useilla paikkakunnilla jäähallin järjestyksenvalvonta tarkoittaa jääkiekko-ottelun aikana hoidettua järjestyksenvalvontatehtävää. Nyt yleisö ja tapahtuma poikkesivat merkittävästi perusjääkiekko-ottelusta, joten erilaisiin riskeihin varautumista harjoiteltiin.

- Kävimme toimintasuunnitelman ja riskit tarkkaan läpi kunkin jäähallin omien järjestyksenvalvojien kanssa varmistaaksemme, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja mahdollisissa poikkeustilanteissa osataan toimia oikein, Solja kertoo.

Yhteistyö jatkuu

Aho luottaa yhteistyöhön Securitaksen kanssa myös tulevaisuudessa. - Yhteistyönäkymät ovat valoisat. Ensimmäinen yhteistyöprojekti oli vuonna 2014 Robinin keikan turvaaminen ja matkan varrella ennen Cheekin jäähallikiertuetta oli Sideways -kaupunkifestivaali. Ja nyt kesä-heinäkuun vaihteessa on tulossa Provinssi, jonka kokonaisturvallisuudesta Securitas turvallisuuskumppanina vastaa myös tänä vuonna, hän vastaa kysymykseen tulevaisuuden yhteistyöstä.

Lisätietoja:

heidi@fullsteam.fi
teemu.balk@securitas.fi