Näköalapaikalla -blogi

Kuukausittain päivittyvässä blogissa työntekijämme kertovat ajatuksiaan ja tuntemuksiaan omasta työstään Securitaksella.

Korjaamolla huolehditaan vartijoiden liikkuvasta työpisteestä - autosta

Aloitin työt Securitaksen autohuoltamolla pääkaupunkiseudulla vuonna 2006 keväällä, kun pääsin armeijasta. Securitas oli minulle ennestään tuttu paikka, koska isäni oli työskennellyt korjaamolla pitkään. Ajatuksenani oli alun perin työskennellä kesän ajan Securitaksella, mutta täällä olen edelleen - hyvä niin. Työn ohella minulla on ollut mahdollisuus suorittaa logistiikan ja autoalan tutkintoja sekä kehittää osaamistani näiltä osin.

Tämän hetkinen toimenkuvani Securitaksella on hyvin monipuolinen. Vastuullani on muun muassa ajoneuvoperehdytykset, niin uusille kuin vanhoille työntekijöillemme. Perehdytyksessä varmistamme, että henkilön taidot ajoneuvon hallitaan ovat riittävät. Käymme läpi miten mahdollisissa kolaritilanteissa toimitaan ja miten auto otetaan käyttöön, kun vuoro alkaa tai loppuu. Jos ajokoe hyväksytään, myönnän henkilölle ajoluvan ja kaveri pääsee ajamaan tuotantoautollamme. Olen mukana myös tuotantoautojen hankinnassa, sillä suunnittelen Etelä-Suomen yksiköidemme kanssa yhdessä aina seuraavan vuoden autot, autojen vaihtoajankohdat ja varustelut.

Kun autot vaihdetaan, vastaan minä niiden myynnistä nettihuutokaupassa. Kirjaan autosta tarvittavat tiedot ylös, otamme hyvät myyntikuvat ja siistimme autot myyntiä varten. Toimitan laskun ostajalle ja ohjeistuksen auton ostosta. Tässä työssä pääsee tekemään siis ihan "jopparin" työtä.

Korjaamon kautta hoituu myös autojen liikennevahinkojen käsittely. Toimin yhteyshenkilönä vakuutusyhtiöön ja toimitan heille tarvittavat tiedot liittyen vahinkotapauksiin. Hoidamme korjaamolla myös autojen lisävarustelut asennuksineen, määräaikaishuollot, rengastyöt/säilytykset, pienkorjaukset ja autojenpesut.

Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja että haastetta on riittävästi. Meillä on korjaamolla myös hyvä tiimi, jonka kanssa olen työskennellyt pitkään. Tärkeintä tässä työssä on se, että tuotantoautot pysyvät kunnossa ja käytettävissä. Joskus autot täytyy saada hyvin nopeallakin aikataululla liikenteeseen ja muun muassa näissä tilanteissa tiimityömme onnistuminen punnitaan.

Marko

 

 

Lue myös aikaisemmat blogi-kirjoitukset:

Yksikön päällikkö on organisaatiotaan tukeva suunnannäyttäjä

Kuvankatsontapalveluissa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Kentältä henkilöstösuunnittelijan työtehtäviin

Kohde-esimies vastaa kohteen päivittäisestä toiminnasta

Kesäni vartijana

Työntekijälähettiläänä SoMessa

Henkilöstöpäällikkö "työssäoppimassa"

Tapahtumarikas järjestyksenvalvonta - kokemuksia rikkaampana

Teollisuuspalomestari vastaa palo- ja pelastustehtävistä

Mielenkiintoisia haasteita Hr-asiantuntijan työssä

Palvelukeskuspäivystäjä luurin päässä

Turvaa Tuntureilta

Vaihteleva ja itsenäinen myyntityö

Yövuorossa

Monipuolinen työ aulahenkilönä

Ota meihin yhteyttä
*
*
*

* Pakollinen kenttä