Järjestyksenvalvojan koulutukset

Järjestyksenvalvojakurssi tulee suorittaa, jos tahdot työskennellä järjestyksenvalvojana yleisötapahtumissa, urheilutapahtumissa, ravintoloissa, laivassa tai leirintäalueella.Koulutamme järjestyksenvalvojia eri osaamisalueiden hallintaan. Koulutukset ovat sisäasiainministeriön vaatimusten mukaisia järjestyksenvalvojista annetun lain 104/2007 2§:n 1. momentin 3 kohdassa tarkoitetun järjestyksenvalvojan järjestyksenvalvojakoulutusta.

Järjestyksenvalvoja 

Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta toimialueellaan. Järjestyksenvalvojan tehtävissä voi toimia poliisin hyväksymä nuhteeton 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti järjestyksenvalvojan peruskurssin ja kurssikokeen.

Järjestyslain mukainen järjestyksenvalvoja

Voit kohdata vartijan asusteisiin pukeutuneen mutta järjestyksenvalvojan tunnuksilla varustetun henkilön esimerkiksi joukkoliikenneasemalla tai kauppakeskuksessa. Tällöin järjestyksenvalvoja toimii poliisin toiminnan tukena toimeksiantoalueellaan järjestyksenpidollisissa tehtävissä. Järjestyslain mukaiselta järjestyksenvalvojalta vaaditaan järjestyksenvalvojakurssin hyväksytyn suorittamisen lisäksi vartijan koulutusta.

Järjestyksenvalvojan voimankäyttövälineet

Järjestyksenvalvojakurssin hyväksytysti suorittanut saa oikeuden kantaa käsirautoja, patukkaa ja muovisia siteitä järjestyksenvalvojan työtehtävissä. Kaasusumuttimen osalta järjestyksenvalvojan tulee suorittaa erillinen voimankäytön yleisen osan koulutus (6h) sekä kaasusumutinkoulutus (6h). Lisäksi järjestyksenvalvoja voi suorittaa erillisen voimankäytön lisäkoulutuksen (12h). Jokaisesta kurssista tulee hakea poliisilta hyväksyntä ja merkintä järjestyksenvalvojakorttiin. 

Järjestämme avoimia järjestyksenvalvojakursseja ja järjestyksenvalvojan voimankäyttökoulutuksia. Tutustu avoimiin kursseihimme koulutuskalenteristamme.

 

 

 

Haluatko lisätietoa järjestyksenvalvojien koulutuksista?

Soita 020 4911 tai lähetä sähköpostia koulutus@securitas.fi

KOULUTUSKALENTERI